Fit słodycze w postaci batonów malinowych

Fit słodycze naprawdę istnieją. I w tej roli doskonale sprawdzą się nasze malinowe batony, które nie tylko świetnie smakują, ale i genialnie się prezentują ❤️

Obrazek
Pyszności

Nasze batony powstały przy pomocy robota kuchennego marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szkl. płatki owsiane
  2. 1/3 szkl. wiórki kokosowe
  3. 1/2 szkl. nasiona słonecznika
  4. 200 g mrożone maliny
  5. 1/3 szkl. miód
  6. 1 łyżka ekstrakt waniliowy
  7. 200 g gorzka czekolada roztopiona

Sposób przygotowania:

1. W robocie kuchennym połącz ze sobą: płatki owsiane, wiórki kokosowe, nasiona słonecznika, mrożone maliny, miód oraz ekstrakt waniliowy.

Obrazek

2. Powstałą mieszankę przełóż do foremki i wstaw do lodówki na godzinę.

Obrazek

3. Przygotuj w kąpieli wodnej gorzką czekoladę. Następnie zanurz w niej każdy baton.

Obrazek

4. Umieść na desce do krojenia i ponownie wstaw do lodówki. Tym razem na 20-30 minut.

Obrazek

5. Gotowe batony udekoruj czekoladą i malinami.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
W Chinach się nim zachwycają. Mało kto wie, że ten nietypowy grzyb rośnie też w Polsce
W Chinach się nim zachwycają. Mało kto wie, że ten nietypowy grzyb rośnie też w Polsce
Co roku robię to ciasto na Wszystkich Świętych. Nazwa idealnie pasuje do tego dnia
Co roku robię to ciasto na Wszystkich Świętych. Nazwa idealnie pasuje do tego dnia
Tak przygotowane mięsko rozpada się pod widelcem. Mięciutkie i delikatne
Tak przygotowane mięsko rozpada się pod widelcem. Mięciutkie i delikatne
Na Wszystkich Świętych robię moje popisowe flaczki. Przy tym przepisie nikt nie kręci nosem
Na Wszystkich Świętych robię moje popisowe flaczki. Przy tym przepisie nikt nie kręci nosem
Wrzucam do słoika z orzechami włoskimi. Dzięki temu nie pleśnieją i zachowują trwałość na dłużej
Wrzucam do słoika z orzechami włoskimi. Dzięki temu nie pleśnieją i zachowują trwałość na dłużej
Gęsta, rozgrzewająca i aromatyczna. Taka zupa starczy za cały obiad
Gęsta, rozgrzewająca i aromatyczna. Taka zupa starczy za cały obiad
Już nie borówki, nie truskawki. Jesienią robię pierogi z innymi owocami i serkiem
Już nie borówki, nie truskawki. Jesienią robię pierogi z innymi owocami i serkiem
Robert Makłowicz tak podkręca smak pomidorówki. Dla wielu gospodyń to nie do pomyślenia
Robert Makłowicz tak podkręca smak pomidorówki. Dla wielu gospodyń to nie do pomyślenia
Dasz się zaprosić do wspólnego stołu? Ikea ma na to praktyczny sposób
Dasz się zaprosić do wspólnego stołu? Ikea ma na to praktyczny sposób
Po niedzieli robię zawsze sałatkę rosołową. Przy niej nawet gyros może się schować
Po niedzieli robię zawsze sałatkę rosołową. Przy niej nawet gyros może się schować
W jakiej temperaturze piec pałki z kurczaka? Wtedy wyjdą soczyste, ale nie będą surowe
W jakiej temperaturze piec pałki z kurczaka? Wtedy wyjdą soczyste, ale nie będą surowe
Gotuję jajka i robię fińskie masło. To proste i pyszne smarowidło do chleba
Gotuję jajka i robię fińskie masło. To proste i pyszne smarowidło do chleba