Tym razem połączyliśmy frytki z piekarnika z pysznym klopsikami. I w ten oto sposób uzyskaliśmy kombinację na wypasie, której nie sposób odmówić!
Składniki:
500 g mielone mięso z indyka
1 szt. jajko
200 g guacamole
200 g jogurt grecki
200 g salsa pomidorowa
1 łyżka oregano
1 łyżka suszona cebula
1 łyżeczka suszony rozmaryn
1/2 łyżeczki pieprz cytrynowy
1 łyżeczka sól
3/4 szkl. bułka tarta
600 g frytki do piekarnika
4 łyżki olej roślinny
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsików. W tym celu połącz: mięso mielone z indyka, jajko, oregano, suszoną cebulę, rozmaryn, pieprz cytrynowy i sól.
2. Z powstałej mieszanki stwórz klopsiki i obtocz je w bułce tartej.
3. Następnie umieść je na blaszce razem z frytkami. Nie zapomnij polać ich olejem. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 220 stopni Celsjusza).
4. Upieczone frytki przełóż do miseczki. Na wierzchu rozprowadź guacamole, jogurt grecki i salsę pomidorową.