PrzepisFrytki z klopsami na wypasie

Frytki z klopsami na wypasie

Frytki z klopsami na wypasie
Pyszności

02.02.2020 17:00, aktual.: 08.09.2020 15:42

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Tym razem połączyliśmy frytki z piekarnika z pysznym klopsikami. I w ten oto sposób uzyskaliśmy kombinację na wypasie, której nie sposób odmówić!

Składniki:

  1. 500 g mielone mięso z indyka
  2. 1 szt. jajko
  3. 200 g guacamole
  4. 200 g jogurt grecki
  5. 200 g salsa pomidorowa
  6. 1 łyżka oregano
  7. 1 łyżka suszona cebula
  8. 1 łyżeczka suszony rozmaryn
  9. 1/2 łyżeczki pieprz cytrynowy
  10. 1 łyżeczka sól
  11. 3/4 szkl. bułka tarta
  12. 600 g frytki do piekarnika
  13. 4 łyżki olej roślinny

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsików. W tym celu połącz: mięso mielone z indyka, jajko, oregano, suszoną cebulę, rozmaryn, pieprz cytrynowy i sól.

Obraz

2. Z powstałej mieszanki stwórz klopsiki i obtocz je w bułce tartej.

Obraz

3. Następnie umieść je na blaszce razem z frytkami. Nie zapomnij polać ich olejem. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 220 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Upieczone frytki przełóż do miseczki. Na wierzchu rozprowadź guacamole, jogurt grecki i salsę pomidorową.

Obraz

5. Na koniec dodaj upieczone klopsiki i gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także