Frytki z piekarnika w kolorowym wydaniu

Co powiesz na frytki z piekarnika? I to w kolorowym wydaniu? Takiej kombinacji po prostu nie da się odmówić ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. buraki czerwone
  2. 1-2 szt. batat
  3. 2 szt. ziemniaki
  4. 2 szt. korzenie pietruszki
  5. 3-4 łyżki oliwa z oliwek
  6. 2 łyżki oregano
  7. 1 łyżka sól
  8. 1 łyżka pieprz

Dip

  1. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  2. 1/3 szkl. świeży koperek posiekany
  3. 2 łyżki ocet z białego wina
  4. 1 łyżka suszona cebula
  5. 1 łyżeczka czosnek suszony
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/3 szkl. woda
  8. 1 szt. awokado
  9. 1/2 szkl. jogurt grecki

Sposób przygotowania:

1. Obierz i podziel wszystkie warzywa na mniejsze kawałki.

Obrazek

2. Skrop je oliwą z oliwek i dopraw do smaku oregano, solą i pierzem.

Obrazek

3. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. W tym czasie przygotuj zielony dip. Zblenduj ze sobą: obrane awokado, jogurt grecki, pietruszkę, koperek, ocet z białego wina, suszoną cebulę i czosnek, wodę oraz sól.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Frytki z piekarnika - Pyszności

Wybrane dla Ciebie

Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie