Gazpacho - idealna zupa na wakacyjne upały

Gazpacho to idealna zupa na wakacyjne upały. Co więcej, jej przygotowanie jest bajecznie proste i błyskawiczne. Nie będziesz potrzebować nawet kuchenki. Czego chcieć więcej?

Obrazek
Pyszności

Pyszną zupę przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 800 g pomidory malinowe
  2. 4 szt. ogórki gruntowe
  3. 1 kromka chleb typu włoskiego namoczona w wodzie
  4. 1 szt. papryka zielona
  5. 1 szt. czerwona cebula
  6. 2-3 ząbki czosnek
  7. 3 łyżki ocet jabłkowy
  8. 1 garść świeża bazylia
  9. 1 łyżka sól morska
  10. 1/2 łyżeczki pieprz
  11. 1/2 łyżeczki kmin rzymski

Dodatki

  1. 4 kromki chleb typu włoskiego
  2. 6 łyżek oliwa z oliwek
  3. 1/3 szkl. świeża bazylia posiekana

Sposób przygotowania:

1. Podziel pomidory na mniejsze kawałki.

Obrazek

2. Następnie umieść je w blenderze razem z: ogórkami gruntowymi, czerwoną cebulą, zieloną papryką, czosnkiem i świeżą bazylią.

Obrazek

3. Po zblendowaniu wszystkich składników, dodaj namoczony w wodzie chleb, sól morską, pieprz, kmin rzymski i ocet jabłkowy. Ponownie użyj blendera.

Obrazek

4. Podziel chleb na mniejsze kawałki.

Obrazek

5. Następnie przygotuj z nich grzanki.

Obrazek

6. Udekoruj gotową zupę grzankami i świeżą bazylią. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej