PrzepisGazpacho - idealna zupa na wakacyjne upały
Gazpacho - idealna zupa na wakacyjne upały
Pyszności
12.08.2020 17:00, aktual.: 16.08.2020 17:59
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Gazpacho to idealna zupa na wakacyjne upały. Co więcej, jej przygotowanie jest bajecznie proste i błyskawiczne. Nie będziesz potrzebować nawet kuchenki. Czego chcieć więcej?
Pyszną zupę przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Składniki:
Podstawowe składniki
- 800 g pomidory malinowe
- 4 szt. ogórki gruntowe
- 1 kromka chleb typu włoskiego namoczona w wodzie
- 1 szt. papryka zielona
- 1 szt. czerwona cebula
- 2-3 ząbki czosnek
- 3 łyżki ocet jabłkowy
- 1 garść świeża bazylia
- 1 łyżka sól morska
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1/2 łyżeczki kmin rzymski
Dodatki
- 4 kromki chleb typu włoskiego
- 6 łyżek oliwa z oliwek
- 1/3 szkl. świeża bazylia posiekana
Sposób przygotowania: