PrzepisDania główneGenialne ratatouille

Genialne ratatouille

Genialne ratatouille
Frania

05.10.2020 17:00, aktual.: 07.10.2020 14:45

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Genialne ratatouille to gotowy pomysł na pyszny obiad za każdym razem. Nie dość, że swietnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje. Prawdziwe dzieło sztuki!

Nasze danie przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Składniki:

Warstwa pomidorowa

  1. 500 ml passata pomidorowa
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 1 łyżka oliwa z olwiek
  5. 1 łyżeczka cebula granulowana
  6. 1 łyżeczka czosnek granulowany
  7. 1 łyżeczka oregano
  8. 1/2 łyżeczki chili
  9. 1 łyżeczka tymianek

Warzywa

  1. 3 szt. papryka ramiro
  2. 2 szt. bakłażan
  3. 2-3 łyżki oliwa z olwiek
  4. 1 szczypta pieprz
  5. 1 szczypta sól
  6. 3 ząbki czosnek
  7. 2-3 gałązki rozmaryn
  8. 2 szt. cukinia

Sposób przygotowania:

1. W dużej misce połącz ze sobą: passatę pomidorową, pieprz, sól, oliwę z oliwek, cebulę granulowaną, czosnek granulowany, oregano, chili i tymianek. Dokładnie wymieszaj, po czym przelej do formy na tartę.

Obraz

2. Teraz czas podzielić warzywa na cienkie plastry. Pomocny z pewnością okaże się tutaj robot kuchenny, z którym cały proces będzie o wiele prostszy.

Obraz

3. Teraz zacznij układać w formie na przemian warzywa, aż zapełnisz całe naczynie.

Obraz

4. Ułożone warzywa polej delikatnie oliwą z oliwek. Nie zapomnij także o soli i pieprzu. Następnie piecz przez 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także