Genialne ratatouille

Genialne ratatouille to gotowy pomysł na pyszny obiad za każdym razem. Nie dość, że swietnie smakuje, to jeszcze genialnie się prezentuje. Prawdziwe dzieło sztuki!

Obrazek
Frania

Nasze danie przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Składniki:

Warstwa pomidorowa

  1. 500 ml passata pomidorowa
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 1 łyżka oliwa z olwiek
  5. 1 łyżeczka cebula granulowana
  6. 1 łyżeczka czosnek granulowany
  7. 1 łyżeczka oregano
  8. 1/2 łyżeczki chili
  9. 1 łyżeczka tymianek

Warzywa

  1. 3 szt. papryka ramiro
  2. 2 szt. bakłażan
  3. 2-3 łyżki oliwa z olwiek
  4. 1 szczypta pieprz
  5. 1 szczypta sól
  6. 3 ząbki czosnek
  7. 2-3 gałązki rozmaryn
  8. 2 szt. cukinia

Sposób przygotowania:

1. W dużej misce połącz ze sobą: passatę pomidorową, pieprz, sól, oliwę z oliwek, cebulę granulowaną, czosnek granulowany, oregano, chili i tymianek. Dokładnie wymieszaj, po czym przelej do formy na tartę.

Obrazek

2. Teraz czas podzielić warzywa na cienkie plastry. Pomocny z pewnością okaże się tutaj robot kuchenny, z którym cały proces będzie o wiele prostszy.

Obrazek

3. Teraz zacznij układać w formie na przemian warzywa, aż zapełnisz całe naczynie.

Obrazek

4. Ułożone warzywa polej delikatnie oliwą z oliwek. Nie zapomnij także o soli i pieprzu. Następnie piecz przez 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥