PrzepisDeseryGofry w czekoladzie z polewą toffi

Gofry w czekoladzie z polewą toffi

Gofry w czekoladzie z polewą toffi
Pyszności

01.06.2017 19:07

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Poniżej znajdziesz przepis na przyrządzenie pysznych gofrów w czekoladzie z polewą toffi.

Składniki:

  1. 1 szklanka mąka
  2. 1 łyżka cukier waniliowy
  3. polewa toffi
  4. 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  5. szczypta sól
  6. 4 szt. herbatniki maślane zmielone
  7. 3 łyżki serek śmietankowy
  8. 1 szt. jajko
  9. 1/2 szklanki mleko
  10. 2 łyżki masło roztopione
  11. 1 tabliczka mleczna czekolada roztopiona
Sposób przygotowania:

1. W misce wymieszaj ze sobą mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sól i zmielone herbatniki. Dodaj serek śmietankowy oraz jajko i dobrze wymieszaj. Następnie cały czas mieszając, stopniowo dodawaj mleko. Na koniec dodaj roztopione masło i dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Rozgrzej gofrownicę i nasmaruj ją masłem. Z przygotowanej masy przygotuj gofry.

Obraz

3. Każdego gofra namocz w roztopionej czekoladzie i przełóż na talerz.

Obraz

4. Każdego gofra polej z wierzchu polewą toffi. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także