Poniżej znajdziesz przepis na przyrządzenie pysznych gofrów w czekoladzie z polewą toffi.
Składniki:
1 szklanka mąka
1 łyżka cukier waniliowy
polewa toffi
2 łyżeczki proszek do pieczenia
szczypta sól
4 szt. herbatniki maślane zmielone
3 łyżki serek śmietankowy
1 szt. jajko
1/2 szklanki mleko
2 łyżki masło roztopione
1 tabliczka mleczna czekolada roztopiona
Sposób przygotowania:
1. W misce wymieszaj ze sobą mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sól i zmielone herbatniki. Dodaj serek śmietankowy oraz jajko i dobrze wymieszaj. Następnie cały czas mieszając, stopniowo dodawaj mleko. Na koniec dodaj roztopione masło i dokładnie wymieszaj.
2. Rozgrzej gofrownicę i nasmaruj ją masłem. Z przygotowanej masy przygotuj gofry.
3. Każdego gofra namocz w roztopionej czekoladzie i przełóż na talerz.
4. Każdego gofra polej z wierzchu polewą toffi. Smacznego!