PrzepisPrzekąskiGofry z ciasta francuskiego z szynką, serem i pieczarkami

Gofry z ciasta francuskiego z szynką, serem i pieczarkami

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie gofrów z ciasta francuskiego z szynką, serem i pieczarkami.

Gofry z ciasta francuskiego z szynką, serem i pieczarkami
Pyszności

01.06.2017 | aktual.: 11.07.2018 09:44

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

  1. 400 g ciasto francuskie
  2. 250 g sos pomidorowy
  3. 1 łyżka zioła prowansalskie
  4. 4 plastry szynka
  5. 150 g żółty ser starty
  6. 6 szt. pieczarki pokrojone w plastry
  7. gofrownica
Sposób przygotowania:

1. Przekrój ciasto francuskie na 2 połowy. Jedną z nich nasmaruj sosem pomidorowym i posyp ziołami prowansalskimi. Następnie ułóż plastry szynki, posyp startym serem i ułóż plastry pieczarek.

Obraz

2. Przykryj drugim kawałkiem ciasta francuskiego i sklej ze sobą boki. Następnie ponakłuwaj za pomocą widelca.

Obraz

3. Rozgrzej gofrownicę i włóż do niej ciasto francuskie. Opiekaj tak długo, aż będzie miało złocisto-brązowy kolor.

Obraz

4. Kiedy ciasto będzie miało złocisto-brązowy kolor, wyjmij je z gofrownicy i przekrój na pół. Smacznego!

Obraz