PrzepisPrzekąskiGofry z ciasta francuskiego z szynką, serem i pieczarkami
Gofry z ciasta francuskiego z szynką, serem i pieczarkami
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie gofrów z ciasta francuskiego z szynką, serem i pieczarkami.
Pyszności
Składniki:
400 g ciasto francuskie
250 g sos pomidorowy
1 łyżka zioła prowansalskie
4 plastry szynka
150 g żółty ser starty
6 szt. pieczarki pokrojone w plastry
gofrownica
Sposób przygotowania:
1. Przekrój ciasto francuskie na 2 połowy. Jedną z nich nasmaruj sosem pomidorowym i posyp ziołami prowansalskimi. Następnie ułóż plastry szynki, posyp startym serem i ułóż plastry pieczarek.
2. Przykryj drugim kawałkiem ciasta francuskiego i sklej ze sobą boki. Następnie ponakłuwaj za pomocą widelca.
3. Rozgrzej gofrownicę i włóż do niej ciasto francuskie. Opiekaj tak długo, aż będzie miało złocisto-brązowy kolor.
4. Kiedy ciasto będzie miało złocisto-brązowy kolor, wyjmij je z gofrownicy i przekrój na pół. Smacznego!