Gofry z mąki jaglanej w fitowej wersji

Przepis na słone gofry zawsze się przyda! Będą mega chrupiące i lekkie jednocześnie ? Po prostu palce lizać ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Gofry

  1. 150 g mąka jaglana
  2. 2 szt. jajka
  3. 1/2 szkl. mleko roślinne
  4. 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia

Dodatki

  1. 2 szt. jajka w koszulce
  2. 40 g rukola
  3. 1/2 szt. awokado
  4. 1/2 łyżeczki sól
  5. 1/3 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Oddziel białka od żółtek(2 jajka). Następnie ubij białka ze szczyptą soli.

Obrazek

2. W drugiej misce połącz: mąkę jaglaną, żółtka, proszek do pieczenia, oliwę z oliwek i mleko. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Teraz powoli dodaj do mieszanki ubite białka.

Obrazek

4. Z powstałej mieszanki stwórz gofry.

Obrazek

5. Gotowe gofry podawaj z rukolą, awokado i jajkami w koszulce. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Do panierki nie dodaję jajka. Mimo to bez problemu trzyma się mięsa
Do panierki nie dodaję jajka. Mimo to bez problemu trzyma się mięsa
Robię zamiast gulaszu. Mięso tak kruche, że nie potrzeba noża
Robię zamiast gulaszu. Mięso tak kruche, że nie potrzeba noża
To najszybsze bułeczki śniadaniowe. Wystarczy 4 składniki, a są mięciutkie i mają chrupką skórkę
To najszybsze bułeczki śniadaniowe. Wystarczy 4 składniki, a są mięciutkie i mają chrupką skórkę
Gdy podałam na ostatnie andrzejki, bliscy byli w szoku. Ale ta przekąska zniknęła jako pierwsza
Gdy podałam na ostatnie andrzejki, bliscy byli w szoku. Ale ta przekąska zniknęła jako pierwsza
Ten jeden składnik robi robotę. Jarzynowa smakuje jak nigdy wcześniej
Ten jeden składnik robi robotę. Jarzynowa smakuje jak nigdy wcześniej
W niedzielę już nie ubijam kotletów. Schab robię w taki sposób, a mięso jest delikatne i rozpada się pod widelcem
W niedzielę już nie ubijam kotletów. Schab robię w taki sposób, a mięso jest delikatne i rozpada się pod widelcem
Sezon na te owoce właśnie się zaczyna. Ja robię z nich obłędnie miękkie i puszyste ciasto do kawy
Sezon na te owoce właśnie się zaczyna. Ja robię z nich obłędnie miękkie i puszyste ciasto do kawy
Na andrzejki robię cały gar. Ciepłe danie, które znika w mgnieniu oka i zachwyca wszystkich gości
Na andrzejki robię cały gar. Ciepłe danie, które znika w mgnieniu oka i zachwyca wszystkich gości
Pierwszy raz jadłam ją w Zakopanem, a teraz robię sama w 20 minut. Przyjemnie rozgrzewa i jest pyszna
Pierwszy raz jadłam ją w Zakopanem, a teraz robię sama w 20 minut. Przyjemnie rozgrzewa i jest pyszna
Gdy stawiam ją na andrzejkowym stole, goście wyrywają sobie salaterkę. To najlepsza sałatka
Gdy stawiam ją na andrzejkowym stole, goście wyrywają sobie salaterkę. To najlepsza sałatka
Kiedyś gospodynie dodawały do rosołu za każdym razem. Jak nic podbija smak zupy
Kiedyś gospodynie dodawały do rosołu za każdym razem. Jak nic podbija smak zupy
Do bigosu zawsze dodaje to mięso.  Podbija smak całego dania
Do bigosu zawsze dodaje to mięso.  Podbija smak całego dania