PrzepisGołąbki gotowane na parze
Gołąbki gotowane na parze
Pyszności
25.01.2020 12:00, aktual.: 16.08.2020 15:47
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Dziś pokażemy Ci, że gołąbki można przyrządzić w zupełnie inny sposób niż dotychczas. Kultowe danie przygotujemy w parowarze. Będzie się działo!
W przygotowaniu naszych gołąbków pomógł nam parowar marki Philips.
Składniki:
Sos pomidorowy
- 1 szt. por
- 1 szt. kapusta włoska poszatkowana
- 800 g pomidory krojone
- 250 ml bulion warzywny
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka kmin rzymski
- 3-4 łyżki świeży koperek
- 3 łyżki oliwa z oliwek do smażenia
Gołąbki
- 8-10 szt. kapusta włoska liście
- 400 g mielone mięso z indyka
- 2 szt. marchewka
- 1 szt. cukinia
- 1/3 szkl. natka pietruszki
- 2 ząbki czosnek
- 2 szt. jajka
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania: