Gołąbki w kształcie ślimaka

Jeśli masz dość tradycyjnych gołąbków, ten przepis powstał z myślą o Tobie! Dzięki niemu przygotujesz pyszne danie w zupełnie nowy sposób. Efekt końcowy? Gołąbki w formie ślimaków!

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

Składniki:

  1. 1 szt. kapusta biała
  2. 20 g masło do smażenia
  3. 500 ml bulion
  4. 1 szt. cebula
  5. 300 g mielona wieprzowina
  6. 150 g ryż parboiled
  7. 50 g przecier pomidorowy
  8. 1 łyżeczka kmin rzymski
  9. 1 łyżka suszony majeranek
  10. 1 łyżeczka sól
  11. 1 łyżeczka pieprz

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż cebulę. Następnie połącz ją z ryżem i mięsem.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj: przecier pomidorowy, kmin rzymski, majeranek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Powstały farsz umieść w ugotowanych liściach kapusty. Następnie zwiń tak, aby otrzymać kształt ślimaka.

Obrazek

4. Na patelni rozłóż liście. Potem dodaj gołąbki i bulion. Duś pod przykryciem przez godzinę.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach