Gołąbki w kształcie ślimaka

Jeśli masz dość tradycyjnych gołąbków, ten przepis powstał z myślą o Tobie! Dzięki niemu przygotujesz pyszne danie w zupełnie nowy sposób. Efekt końcowy? Gołąbki w formie ślimaków!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. kapusta biała
  2. 20 g masło do smażenia
  3. 500 ml bulion
  4. 1 szt. cebula
  5. 300 g mielona wieprzowina
  6. 150 g ryż parboiled
  7. 50 g przecier pomidorowy
  8. 1 łyżeczka kmin rzymski
  9. 1 łyżka suszony majeranek
  10. 1 łyżeczka sól
  11. 1 łyżeczka pieprz

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż cebulę. Następnie połącz ją z ryżem i mięsem.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj: przecier pomidorowy, kmin rzymski, majeranek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Powstały farsz umieść w ugotowanych liściach kapusty. Następnie zwiń tak, aby otrzymać kształt ślimaka.

Obrazek

4. Na patelni rozłóż liście. Potem dodaj gołąbki i bulion. Duś pod przykryciem przez godzinę.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
W weekend zrobiłam szybką zapiekankę z dynią. Wyszła pożywna i bardzo smaczna
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Jak długo można przechowywać suszone grzyby? Wiele osób myśli, że czas nie ma znaczenia
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Wycinać czy wykręcać? Ekspert wskazuje najlepszy sposób
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Ta sałatka w PRL-u była na każdej gościnie. Dziś zapomniana, a pyszna i szybka
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
Gulasz robię po serbsku. Kruche mięso rozpada się w ustach
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd