PrzepisGołąbki w sosie pomidorowym
Gołąbki w sosie pomidorowym
Gołąbki w sosie pomidorowym to tradycyjne danie, które kojarzy się nam z pyszną kuchnią naszych babć. Dlatego bardzo lubimy wracać do tego typu receptur. Mamy nadzieję, że Ty również ❤️
Pyszności
19.05.2020 | aktual.: 10.09.2020 11:09
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
W przygotowaniu gołąbków pomógł nam Multicooker marki Philips.
Składniki:
- 1 szt. biała kapusta
- 1 kg mielone mięso wieprzowe
- 1 łyżeczka pieprz z podziałem na pół
- 2-3 szt. liście laurowe
- 4-5 szt. ziele angielskie;
- 120 ml śmietana 18%
- 1 łyżeczka tymianek
- 2 ząbki czosnek
- 2 szt. cebula
- 350 g biały ryż
- 1 szt. marchewka
- 200 g boczek wędzony usmażony
- 400 g przecier pomidorowy
- 1 szkl. bulion warzywny
- 1 łyżka cukier
- 1 łyżka sól z podziałem na pół
Sposób przygotowania: