Gołąbki z kaszą gryczaną

Oto kolejny pomysł na pyszne gołąbki. Tym razem ukryliśmy w nich kaszę oraz kiełbaski!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. kapusta biała ugotowana
  2. 300 g kasza gryczana prażona ugotowana
  3. 500 ml bulion warzywny
  4. 20 g grzyby suszone
  5. 2 szt. cebula
  6. 250 g frankfurterki
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1 łyżeczka pieprz
  9. 1 łyżeczka kminek cały
  10. 3-4 szt. liście laurowe
  11. 5-6 szt. ziele angielskie;

Sposób przygotowania:

1. W kapuście usuń twardy głąb i gotuj w gorącej wodzie do chwili, aż liście zaczną odchodzić z łatwością.

Obrazek

2. Na patelni podsmaż cebulę i frankfurterki.

Obrazek

3. Następnie dodaj kaszę gryczaną, zmielone grzyby, sól oraz pieprz.

Obrazek

4. Umieść farsz w liściach kapusty i zwiń.

Obrazek

5. Na dnie dużego garnka ułóż ugotowane liście kapusty. Po czym umieść w środku gołąbki. Dodaj również bulion, kminek, ziele angielskie oraz liście laurowe.

Obrazek

6. Przykryj kolejną warstwą liści i duś przez 60 minut.

Obrazek

7. Gotowe gołąbki podawaj z sosem pieczarkowym. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości