PrzepisKolacjaGołąbki z kaszą gryczaną

Gołąbki z kaszą gryczaną

Oto kolejny pomysł na pyszne gołąbki. Tym razem ukryliśmy w nich kaszę oraz kiełbaski!

Gołąbki z kaszą gryczaną
Pyszności

06.03.2019 | aktual.: 07.03.2019 08:04

Składniki:

  1. 1 szt. kapusta biała ugotowana
  2. 300 g kasza gryczana prażona ugotowana
  3. 500 ml bulion warzywny
  4. 20 g grzyby suszone
  5. 2 szt. cebula
  6. 250 g frankfurterki
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1 łyżeczka pieprz
  9. 1 łyżeczka kminek cały
  10. 3-4 szt. liście laurowe
  11. 5-6 szt. ziele angielskie;

Sposób przygotowania:

1. W kapuście usuń twardy głąb i gotuj w gorącej wodzie do chwili, aż liście zaczną odchodzić z łatwością.

Obraz

2. Na patelni podsmaż cebulę i frankfurterki.

Obraz

3. Następnie dodaj kaszę gryczaną, zmielone grzyby, sól oraz pieprz.

Obraz

4. Umieść farsz w liściach kapusty i zwiń.

Obraz

5. Na dnie dużego garnka ułóż ugotowane liście kapusty. Po czym umieść w środku gołąbki. Dodaj również bulion, kminek, ziele angielskie oraz liście laurowe.

Obraz

6. Przykryj kolejną warstwą liści i duś przez 60 minut.

Obraz

7. Gotowe gołąbki podawaj z sosem pieczarkowym. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie