PrzepisDania główneGołąbki zapiekane na włoskiej kapuście
Gołąbki zapiekane na włoskiej kapuście
Pyszności
02.09.2020 17:00, aktual.: 15.09.2023 12:29
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Gołąbki zapiekane na włoskiej kapuście to nasza najnowsza miłość. Po prostu nie można się im oprzeć, o czym za chwilę się przekonasz.
W przygotowaniu marchewki pomógł nam Zoodler marki Philips.
Składniki:
- 2-3 liście kapusta włoska
- 500 g mięso mielone
- 1 ząbek czosnek
- 1 szt. cebula podzielona na pół
- 2 szt. marchewka
- 500 ml sos pomidorowy
- 150 g ryż ugotowany
- 3 łyżki szczypiorek posiekany
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1 łyżka bazylia
Sposób przygotowania: