WAŻNE
TERAZ

Właściciel psów, które zagryzły 46-latka, zatrzymany

Gołąbki zapiekane na włoskiej kapuście

Gołąbki zapiekane na włoskiej kapuście to nasza najnowsza miłość. Po prostu nie można się im oprzeć, o czym za chwilę się przekonasz.

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu marchewki pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

  1. 2-3 liście kapusta włoska
  2. 500 g mięso mielone
  3. 1 ząbek czosnek
  4. 1 szt. cebula podzielona na pół
  5. 2 szt. marchewka
  6. 500 ml sos pomidorowy
  7. 150 g ryż ugotowany
  8. 3 łyżki szczypiorek posiekany
  9. 1 szczypta sól
  10. 1 szczypta pieprz
  11. 1 łyżka bazylia

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od zzoodlowania marchewki.

Obrazek

2. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę, czosnek i marchewkę. Następnie przełóż do formy do pieczenia.

Obrazek

3. Na wierzchu umieść liście włoskiej kapusty.

Obrazek

4. Czas na mięsną mieszankę. W tym celu połącz w dużej misce: mięso mielone, ugotowany ryż, cebulę, szczypiorek, bazylię, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Z powstałej mieszanki zrób gołąbki. Następnie umieść w formie do pieczenia, polej sosem pomidorowym i piecz w piekarniku przez 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą