WAŻNE
TERAZ

Mamy najnowszy sondaż. Jedna partia znacząco zyskuje

Gołąbkowy tort

Co powiesz na gołąbkowy tort? My zakochaliśmy się w nim od pierwszego kęsa ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. kapusta włoska
  2. 400 g mięso wieprzowe mielone
  3. 100 g ryż biały ugotowany
  4. 1 szt. cebula
  5. 1 szt. papryka czerwona
  6. 2-3 szt. marchewka
  7. 3-4 szt. ząbek czosnku
  8. 2 szt. jajka
  9. 1 łyżeczka sól
  10. 1 łyżeczka pieprz
  11. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana

Sos

  1. 500 g passata pomidorowa
  2. 1/2 szkl. śmietanka 30%
  3. 1/2 łyżeczki cukier
  4. 1/2 łyżeczki sól
  5. 1/2 łyżeczki biały pieprz

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż mięso mielone.

Obrazek

2. Następnie połącz na patelni cebulę, paprykę czerwoną oraz marchewkę.

Obrazek

3. Dodaj czosnek, natkę pietruszki, ugotowany ryż, wcześniej przygotowane mięso, sól oraz pieprz.

Obrazek

4. Na samym końcu dodaj dwa jajka i dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Czas przygotować sos, łącząc: passatę pomidorową, śmietankę 30%, cukier, sól oraz biały pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

6. Umieść w formie ugotowane liście kapusty. Następnie stwórz warstwę z ryżowej mieszanki i sosu. Zrób kilka warstw. Przy pomocy deski do krojenia odwróć formę i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Gotowy tort polej pozostałym sosem i posyp posiekaną pietruszką.

Obrazek

8. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wspiera odporność, nie obciąża żołądka. Rosół gotuję tylko na takim mięsie
Wspiera odporność, nie obciąża żołądka. Rosół gotuję tylko na takim mięsie
Jak zagęścić flaki? To sposoby, które znają tylko najlepsze gospodynie
Jak zagęścić flaki? To sposoby, które znają tylko najlepsze gospodynie
Dodaję zamiast masła i śmietany. Wychodzą kremowe i nie idą w boczki
Dodaję zamiast masła i śmietany. Wychodzą kremowe i nie idą w boczki
Zamiast tracić czas na szarlotkę, zapiekam całe jabłko. Zdrowe, słodkie i pyszne
Zamiast tracić czas na szarlotkę, zapiekam całe jabłko. Zdrowe, słodkie i pyszne
Makłowicz dodaje do świątecznych pierogów. Ciasto wychodzi elastyczne i mięciutkie
Makłowicz dodaje do świątecznych pierogów. Ciasto wychodzi elastyczne i mięciutkie
Dodaj zamiast powideł. Świąteczny piernik oczaruje nawet teściową
Dodaj zamiast powideł. Świąteczny piernik oczaruje nawet teściową
Koreańczyk zjadł polską zalewajkę. Gdy zobaczysz nagranie, wybuchniesz śmiechem
Koreańczyk zjadł polską zalewajkę. Gdy zobaczysz nagranie, wybuchniesz śmiechem
Przygotuj buteleczkę. Skórka kurczaka zachrupie tak, że aż obudzi sąsiadów
Przygotuj buteleczkę. Skórka kurczaka zachrupie tak, że aż obudzi sąsiadów
Posmaruj łyżeczką tego tłuszczu. Schab nie wyschnie i będzie niesamowicie kruchy
Posmaruj łyżeczką tego tłuszczu. Schab nie wyschnie i będzie niesamowicie kruchy
Są chrupiące z zewnątrz i mają kremowy środek. Konkurencja dla zwykłych krokietów
Są chrupiące z zewnątrz i mają kremowy środek. Konkurencja dla zwykłych krokietów
Do barszczu piekę bułeczki z kaszą gryczaną. Sprawdzają się lepiej niż paszteciki
Do barszczu piekę bułeczki z kaszą gryczaną. Sprawdzają się lepiej niż paszteciki
Nie używaj tak papieru do pieczenia. Może wtedy zacząć wydzielać toksyczne substancje
Nie używaj tak papieru do pieczenia. Może wtedy zacząć wydzielać toksyczne substancje
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟