Gosposia ojca Mateusza schudła 15 kg. Zrezygnowała z dwóch zgubnych nawyków

Kinga Preis zaskoczyła kilka lat temu fanów, kiedy pojawiła się na szklanym ekranie w zupełnie odmienionej wersji siebie. Wraz z tym zaczęły pojawiać się pytania, co stoi za tak dużą metamorfozą aktorki. Okazuje się, że Kinga Preis zrezygnowała z dwóch nawyków.

Kinga PreisKinga Preis
Źródło zdjęć: © AKPA

Kinga Preis swoimi rolami wbiła w fotel niejednego widza, jednak dla szerszej publiczności znana jest jako Natalia, gospodyni na plebanii w serialu "Ojciec Mateusz". Fanom Kingi Preis nie umknął fakt, że na przestrzeni kilku miesięcy wygląd aktorki uległ sporej metamorfozie. Poza zmianą stylu ubierania gwiazda postawiła na nową fryzurę i odważniejszy makijaż. Jednak najmocniej uwagę przykuwa odmieniona sylwetka aktorki.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Karkówka zapiekana pod kapustą. W takim wydaniu smakuje najlepiej

Jak schudła Kinga Preis?

Kinga Preis schudła 15 kilogramów. Ten spektakularny efekt był rezultatem zmiany stylu życia aktorki. Wraz z rzuceniem zgubnego nałogu gwiazda postawiła na zdrowsze nawyki żywieniowe i więcej ruchu. Wbrew powszechnej opinii rezygnacja z palenia papierosów nie powoduje tycia, a stoi za tym źle zbilansowana dieta i podjadanie, które w pewnym stopniu tłumi nikotynowy głód i pozwoli zająć czymś ręce. W przypadku Kingi Preis porzucenie nałogu dało zgoła inny efekt.

W wielu wywiadach aktorka podkreślała, że uwolnienie się od nałogu zmotywowało ją do podjęcia kroków w celu zmiany stylu życia na zdrowszy. W rozmowie z portalem party.pl Kinga Preis przyznała również, że zrezygnowała z kawy, a ułożenie diety powierzyła specjalistom. Aktorka zaczęła też regularnie pić świeżo wyciskane soki owocowo-warzywne. Napoje te dodają energii, podkręcają metabolizm i dostarczają organizmowi wielu cennych składników odżywczych.

Kinga Preis przeszła spektakularną metamorfozę
Kinga Preis przeszła spektakularną metamorfozę © Instagram: Kinga Preis (screenshot)

Dietetyczny sok owocowo-warzywny Kingi Preis

Składniki:

  • duży burak,
  • 2 średnie marchewki,
  • duże jabłko.

Przygotowanie:

  1. Buraka obierz, pokrój na kawałki (w razie potrzeby) i przepuść przez sokowirówkę.
  2. Gotowy sok przelej do naczynia i odstaw na 30 minut (w ten sposób sok odgazuje się i będzie łagodniejszy dla żołądka).
  3. Następnie obierz i przeciśnij przez sokowirówkę jabłko i marchewki.
  4. Gotowe soki wymieszaj. Przechowuj w lodówce.
Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
Już w PRL-u były hitem. Mięsko tak delikatne i miękkie, że rozpada się pod widelcem
Już w PRL-u były hitem. Mięsko tak delikatne i miękkie, że rozpada się pod widelcem
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi