Gosposia ojca Mateusza schudła 15 kg. Zrezygnowała z dwóch zgubnych nawyków

Kinga Preis zaskoczyła kilka lat temu fanów, kiedy pojawiła się na szklanym ekranie w zupełnie odmienionej wersji siebie. Wraz z tym zaczęły pojawiać się pytania, co stoi za tak dużą metamorfozą aktorki. Okazuje się, że Kinga Preis zrezygnowała z dwóch nawyków.

Kinga PreisKinga Preis
Źródło zdjęć: © AKPA

Kinga Preis swoimi rolami wbiła w fotel niejednego widza, jednak dla szerszej publiczności znana jest jako Natalia, gospodyni na plebanii w serialu "Ojciec Mateusz". Fanom Kingi Preis nie umknął fakt, że na przestrzeni kilku miesięcy wygląd aktorki uległ sporej metamorfozie. Poza zmianą stylu ubierania gwiazda postawiła na nową fryzurę i odważniejszy makijaż. Jednak najmocniej uwagę przykuwa odmieniona sylwetka aktorki.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Karkówka zapiekana pod kapustą. W takim wydaniu smakuje najlepiej

Jak schudła Kinga Preis?

Kinga Preis schudła 15 kilogramów. Ten spektakularny efekt był rezultatem zmiany stylu życia aktorki. Wraz z rzuceniem zgubnego nałogu gwiazda postawiła na zdrowsze nawyki żywieniowe i więcej ruchu. Wbrew powszechnej opinii rezygnacja z palenia papierosów nie powoduje tycia, a stoi za tym źle zbilansowana dieta i podjadanie, które w pewnym stopniu tłumi nikotynowy głód i pozwoli zająć czymś ręce. W przypadku Kingi Preis porzucenie nałogu dało zgoła inny efekt.

W wielu wywiadach aktorka podkreślała, że uwolnienie się od nałogu zmotywowało ją do podjęcia kroków w celu zmiany stylu życia na zdrowszy. W rozmowie z portalem party.pl Kinga Preis przyznała również, że zrezygnowała z kawy, a ułożenie diety powierzyła specjalistom. Aktorka zaczęła też regularnie pić świeżo wyciskane soki owocowo-warzywne. Napoje te dodają energii, podkręcają metabolizm i dostarczają organizmowi wielu cennych składników odżywczych.

Kinga Preis przeszła spektakularną metamorfozę
Kinga Preis przeszła spektakularną metamorfozę © Instagram: Kinga Preis (screenshot)

Dietetyczny sok owocowo-warzywny Kingi Preis

Składniki:

  • duży burak,
  • 2 średnie marchewki,
  • duże jabłko.

Przygotowanie:

  1. Buraka obierz, pokrój na kawałki (w razie potrzeby) i przepuść przez sokowirówkę.
  2. Gotowy sok przelej do naczynia i odstaw na 30 minut (w ten sposób sok odgazuje się i będzie łagodniejszy dla żołądka).
  3. Następnie obierz i przeciśnij przez sokowirówkę jabłko i marchewki.
  4. Gotowe soki wymieszaj. Przechowuj w lodówce.
Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku