Znana dietetyczka wskazała gotowe dania z Biedronki z najlepszym składem

Intensywny dzień i nadmiar obowiązków często powodują, że najzwyczajniej w świecie nie masz czasu na gotowanie. Co robisz w takiej sytuacji? Z pewnością odgrzewasz to, co masz w lodówce lub sięgasz po gotowe dania z Biedronki. Popularna dietetyczka wskazała te produkty z najlepszym składem.

ObrazekGotowe dania z Biedronki - Pyszności; Foto screen ze strony biedronka.pl i https://www.facebook.com/annareguladietetyka/?locale=pl_PL
Karol Wiak

Czy gotowe dania z Biedronki są godne polecenia?

Robiąc zakupy w popularnym dyskoncie spożywczym, z pewnością zauważyłeś, że w lodówkach znajdują się gotowe dania obiadowe. Ich zaletą jest przede wszystkim szybkość przygotowania — wystarczy tylko odgrzać. A jak jest ze smakiem i jakością produktów? Pierwsza myśl to pewnie niezliczona ilość konserwantów. Okazuje się jednak, że rzeczywistość jest inna. Popularne produkty z Biedronki, wzięła popularna polska dietetyczka — Anna Reguła, która chętnie udziela się na Facebooku i Instagramie. Niektóre gotowe dania z Biedronki możesz jeść bez wyrzutów sumienia.

Które gotowe dania z Biedronki warto zakupić?

Czy podczas zakupów produktów spożywczych, zwracasz uwagę na ich skład? Jeśli tak, to w przypadku gotowych dań z Biedronki, nie musisz mieć powodów do obaw. Produkty, które oceniła dietetyczka, mają niewiele kalorii, konserwantów, soli i tłuszczu. Godne polecenia będą np. Pierożki Gyoza z kurczakiem firmy Asia Flavours. Dostępne również w opcji warzywnej. Wyróżniają się naturalnym składem i niewielką ilością oleju. Warto jest spróbować również pierogi ziemniaczane z tofu wędzonym lub z kaszą i soczewicą marki Nasze Smaki.

Obrazek
Sklep i zakupy w Biedronce - Pyszności; Foto screen ze strony biedronka.pl

Gotowe dania z Biedronki, których warto spróbować według dietetyczki, to również popularne polskie danie, czyli kopytka z firmy Swojska Chata, które zawierają w sobie małą ilość tłuszczu. Jeśli lubisz dania kuchni włoskiej, to warto sięgnąć po spód do pizzy marki GustoBello. Ma on w sobie mąkę, sól, drożdże, wodę i oliwę z oliwek. Pamiętaj, że podczas zakupów, warto wybierać takie produkty, które posiadają ograniczoną ilość cukrów prostych i tłuszczów nasyconych. Unikaj również dużej ilości soli i konserwantów, oznaczonych literką E.

Zobacz na naszym kanale YouTube przepis na kokosowe ciasto Raffaello bez pieczenia:

Wybrane dla Ciebie

Do dżemu z dyni i pomarańczy dodaję ekstra składnik. Doskonale podbija smak
Do dżemu z dyni i pomarańczy dodaję ekstra składnik. Doskonale podbija smak
Są słodkie i kaloryczne. Więc dlaczego dietetycy tak bardzo polecają te słodycze?
Są słodkie i kaloryczne. Więc dlaczego dietetycy tak bardzo polecają te słodycze?
Lubisz kruszonkę? Twierdząca odpowiedź pokieruje cię prosto do kolekcji Rozkosznego
Lubisz kruszonkę? Twierdząca odpowiedź pokieruje cię prosto do kolekcji Rozkosznego
Dodaj do ciasta na kopytka. Będą miękkie i delikatne, ale nie rozpadną się
Dodaj do ciasta na kopytka. Będą miękkie i delikatne, ale nie rozpadną się
Włoskie tiramisu czy polski sernik? Teraz nie musisz wybierać
Włoskie tiramisu czy polski sernik? Teraz nie musisz wybierać
Mielę, doprawiam i smażę jak kotlety. To mój sposób na tani obiad
Mielę, doprawiam i smażę jak kotlety. To mój sposób na tani obiad
Farsz w gołąbkach jest twardy i zbity? Oto co jest tego powodem
Farsz w gołąbkach jest twardy i zbity? Oto co jest tego powodem
Złoto we Francji dla polskich serów. O sekretach tych najlepszych mówi juror z Polski
Złoto we Francji dla polskich serów. O sekretach tych najlepszych mówi juror z Polski
Ten rosół piją największe gwiazdy, by zachować młodość. Efekt już przy 1 filiżance dziennie
Ten rosół piją największe gwiazdy, by zachować młodość. Efekt już przy 1 filiżance dziennie
Kaszubi nazywają je "biednym ciastem". Zrobisz je z tanich i prostych składników
Kaszubi nazywają je "biednym ciastem". Zrobisz je z tanich i prostych składników
"Wszystko, co zarobiłem, przejadłem i przepiłem". Tak Robert Makłowicz został krytykiem kulinarnym
"Wszystko, co zarobiłem, przejadłem i przepiłem". Tak Robert Makłowicz został krytykiem kulinarnym
Klopsiki w tym sosie to niebo w gębie. Są aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne
Klopsiki w tym sosie to niebo w gębie. Są aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne