Pyszny grillowany kurczak z sosem meksykańskim, nadziewany serem mozzarella. Mniam!

W dzisiejszym artykule zaprezentuję ci super sposób na przyrządzenie pysznej grillowanej piersi z kurczaka z sosem meksykańskim i serem mozzarella. Jestem pewna, że kiedy podasz swojej rodzinie takie danie, na pewno będzie nim pozytywnie zaskoczona.

Obrazek
Pyszności

Przepis na tą potrawę jest bardzo prosty i przyjemny, a efekt wręcz wspaniały.

Łap więc za składniki i do dzieła! Dokładny przepis znajduje się poniżej.

Składniki:

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. 1/4 łyżeczki sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 60 g ser mozzarella starty
  5. 60 g sos meksykański
Sposób przygotowania:
1. Każdą pierś z kurczaka natnij tak, aby w środku powstały kieszonki. (o ok. 7 cm długości)
2. Każdy kawałek kurczaka przypraw solą i pieprzem - zarówno w środku kieszonki, jak i na zewnątrz.
3. Do każdej kieszonki nałóż po 30 g sera mozzarella.
4. Za pomocą pędzelka nasmaruj kurczaka z zewnątrz sosem meksykańskim.
5. Przełóż kurczaka na grill lub patelnię grillową i grilluj przez 7 minut. W między czasie przewracaj kurczaka na drugą stronę oraz ponownie nasmaruj go sosem meksykańskim.
6. Po 7 minutach grillowania, przełóż kurczaka do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez 35 minut. Po tym czasie, przełóż go na talerz. Każdą pierś możesz pokroić na kawałki.
7. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Z resztek koperku robię sos. Do jajka lepszy niż chrzanowy
Z resztek koperku robię sos. Do jajka lepszy niż chrzanowy
Wyciągam z beczki i blenduję. Rozrusza jelita i usprawni trawienie
Wyciągam z beczki i blenduję. Rozrusza jelita i usprawni trawienie
Dodaj do jesiennej grochówki. Nie będziesz się martwić wzdętym brzuchem i niestrawnością
Dodaj do jesiennej grochówki. Nie będziesz się martwić wzdętym brzuchem i niestrawnością
Moja ciocia tak przechowuje cebulę. Nigdy nie gnije i zachowuje swoje właściwości
Moja ciocia tak przechowuje cebulę. Nigdy nie gnije i zachowuje swoje właściwości
Znany dietetyk mówi, jakich wędlin nie jeść. To ścięgna, chrząstki i resztki tłuszczu
Znany dietetyk mówi, jakich wędlin nie jeść. To ścięgna, chrząstki i resztki tłuszczu
Kiedyś uznawany za jadalny, a dziś wiemy, że jest trujący. A niektórzy wciąż zbierają tego grzyba
Kiedyś uznawany za jadalny, a dziś wiemy, że jest trujący. A niektórzy wciąż zbierają tego grzyba
O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
O niebo lepsze niż ziemniaczane. Tak smaczne, że nie potrzebują dodatków
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna
Amerykanie dodają do szarlotki. Niejedna babcia na ten widok się przeżegna
Zakwas z buraka robię już teraz. Wlewem 2 łyżki i może stać aż do stycznia i nie spleśnieje
Zakwas z buraka robię już teraz. Wlewem 2 łyżki i może stać aż do stycznia i nie spleśnieje
U nas hałasują na parapetach. Egipcjanie pieką i serwują na obiad
U nas hałasują na parapetach. Egipcjanie pieką i serwują na obiad
Co oznaczają dziury w grzybach i czy można takie zbierać? Wątpliwości mają nawet doświadczeni grzybiarze
Co oznaczają dziury w grzybach i czy można takie zbierać? Wątpliwości mają nawet doświadczeni grzybiarze
Jesz czosnek jesienią i zimą? Oto jak naprawdę działa na organizm
Jesz czosnek jesienią i zimą? Oto jak naprawdę działa na organizm