Pyszny grillowany kurczak z sosem meksykańskim, nadziewany serem mozzarella. Mniam!

W dzisiejszym artykule zaprezentuję ci super sposób na przyrządzenie pysznej grillowanej piersi z kurczaka z sosem meksykańskim i serem mozzarella. Jestem pewna, że kiedy podasz swojej rodzinie takie danie, na pewno będzie nim pozytywnie zaskoczona.

Obrazek
Pyszności

Przepis na tą potrawę jest bardzo prosty i przyjemny, a efekt wręcz wspaniały.

Łap więc za składniki i do dzieła! Dokładny przepis znajduje się poniżej.

Składniki:

  1. 2 szt. pierś z kurczaka
  2. 1/4 łyżeczki sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 60 g ser mozzarella starty
  5. 60 g sos meksykański
Sposób przygotowania:
1. Każdą pierś z kurczaka natnij tak, aby w środku powstały kieszonki. (o ok. 7 cm długości)
2. Każdy kawałek kurczaka przypraw solą i pieprzem - zarówno w środku kieszonki, jak i na zewnątrz.
3. Do każdej kieszonki nałóż po 30 g sera mozzarella.
4. Za pomocą pędzelka nasmaruj kurczaka z zewnątrz sosem meksykańskim.
5. Przełóż kurczaka na grill lub patelnię grillową i grilluj przez 7 minut. W między czasie przewracaj kurczaka na drugą stronę oraz ponownie nasmaruj go sosem meksykańskim.
6. Po 7 minutach grillowania, przełóż kurczaka do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez 35 minut. Po tym czasie, przełóż go na talerz. Każdą pierś możesz pokroić na kawałki.
7. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
Zamiast kupować gotowe, robię sama. To mój ulubiony dodatek do obiadu
Zamiast kupować gotowe, robię sama. To mój ulubiony dodatek do obiadu
Do panierki nie dodaję jajka. Mimo to bez problemu trzyma się mięsa
Do panierki nie dodaję jajka. Mimo to bez problemu trzyma się mięsa