Genialny gulasz wołowy pod ziemniakami

Gulasz wołowy pod ziemniakami to kolejna ciekawa propozycja, której nie możesz przegapić. Idealna zarówno na obiad, jak i na kolacje.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Ziemniaki

  1. 1 kg ziemniaki
  2. 20 g masło
  3. 1 łyżeczka pieprz
  1. 700 g udziec wołowy
  2. 2-3 łyżki olej roślinny
  3. 1 łyżeczka pieprz
  4. 20 g masło
  5. 1 szt. cebula
  6. 2 ząbki czosnek
  7. 2 łyżki mąka pszenna
  8. 250 ml wino czerwone wytrawne
  9. 250 ml bulion warzywny
  10. 1 łyżka przecier pomidorowy
  11. 1 łyżeczka sól

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż kawałki mięsa. Następnie odstaw je na bok.

Obrazek

2. Na tej samej patelni połącz ze sobą cebulę i czosnek. Po chwili dodaj mąkę i wcześniej podsmażone mięso. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy...

Obrazek

3. ...sól, pieprz, czerwone wino i bulion warzywny. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Ugotowane ziemniaki połącz z masłem i pieprzem.

Obrazek

5. W formie umieść gulasz, a na wierzchu stwórz kulki ziemniaczane. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
U nas gnije na krzakach. W Szwecji robią z niej pyszną zupę
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Wlej szklankę do pomidorówki jak Robert Makłowicz. Zupa nabierze smaku i wyrazistości
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Udka z kurczaka zawsze piekę w takiej temperaturze. Są soczyste i delikatne, a skórka chrupiąca
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Doświadczeni grzybiarze go uwielbiają. Ma obłędny smak i przy smażeniu nie chłonie tłuszczu
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Piję rano zamiast kawy. Ten napój dodaje więcej energii i poprawia koncentrację
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
Najlepsi cukiernicy dodają do kruchego ciasta. Jest delikatne i nie namaka
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
To dlatego kiszona kapusta ciemnieje. Większość z nas popełnia banalny błąd
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Tych grzybów nigdy nie susz. Stają się niesmaczne, a niektóre nawet toksyczne
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Szatkuję kapustę i zalewam prostym sosikiem. Jest tak pyszna, że wolę ją od mięsa
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Kroję gruszki i zalewam szybką masą. 5 minut pracy, a resztę robi piekarnik
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka