Gulasz z indyka z makaronem

Gulasz z indyka z makaronem to nasz sprawdzony przepis na pyszny, szybki i prosty obiad dla całej rodziny. Wystarczy raz go skosztować, aby zakochać się w tej niebywałej mieszance smaków. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

Nasz gulasz przygotowaliśmy przy pomocy sprzętów marki Peter Cook z linii Pro Line. Sprzęty tej marki kupisz wyłącznie w sieci sklepów PEPCO.

Składniki:

  1. 400 g mięso z indyka
  2. 1 łyżka słodka papryka
  3. 400 g makaron fileja
  4. 2 łyżki przecier pomidorowy
  5. 1 łyżka suszony czosnek
  6. 1 łyżka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 4 łyżki olej roślinny
  9. 1 szt. cebula
  10. 1 szt. czerwona papryka
  11. 250 g pieczarki brązowe
  12. 150 ml bulion drobiowy/warzywny

Sposób przygotowania:

1. Podziel mięso z indyka na mniejsze kawałki. Następnie połącz je z przyprawami: solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Nie zapomnij również o oleju roślinnym.

Obrazek

2. W międzyczasie ugotuj makaron fileja zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Obrazek

3. Na patelni podsmaż wcześniej przygotowane mięso, po czym odstaw je na bok.

Obrazek

4. Na tej samej patelni połącz cebulę i czerwoną paprykę.

Obrazek

5. Jako kolejne składniki dodaj: brązowe pieczarki, bulion drobiowy oraz przecier pomidorowy.

Obrazek

6. Na sam koniec dodaj wcześniej przygotowanego indyka i ugotowany makaron. Dokładnie wymieszaj i serwuj swoim bliskim.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Co się stanie z twoim ciałem, gdy codziennie zjesz ogórka kiszonego? Wielu nie ma świadomości
Co się stanie z twoim ciałem, gdy codziennie zjesz ogórka kiszonego? Wielu nie ma świadomości
Młoda kapusta do słoików. Dorzuć te dodatki, a zjesz szybciej niż doniesiesz do spiżarni
Młoda kapusta do słoików. Dorzuć te dodatki, a zjesz szybciej niż doniesiesz do spiżarni
Ciasto z truskawkami od Magdy Gessler. Przepis banalny, a smak i wygląd jak z najlepszej cukierni
Ciasto z truskawkami od Magdy Gessler. Przepis banalny, a smak i wygląd jak z najlepszej cukierni
Leczo i zwykły gulasz mogą się przy nim schować. Odkąd jadłam w Bułgarii, robię co chwilę
Leczo i zwykły gulasz mogą się przy nim schować. Odkąd jadłam w Bułgarii, robię co chwilę
Lepsza niż malina i truskawka. W Polsce mało znana, a bardzo zdrowa i rośnie nawet na balkonie
Lepsza niż malina i truskawka. W Polsce mało znana, a bardzo zdrowa i rośnie nawet na balkonie
Ten chleb można jeść bez wyrzutów sumienia. Jest pyszny, a nie ma drożdży i glutenu
Ten chleb można jeść bez wyrzutów sumienia. Jest pyszny, a nie ma drożdży i glutenu
Bez mięsa, a znika ze stołu w mgnieniu oka. Nawet węgierskie leczo mi tak nie smakuje
Bez mięsa, a znika ze stołu w mgnieniu oka. Nawet węgierskie leczo mi tak nie smakuje
Kopytka z ziemniaków są już niemodne. Robię je z innego warzywa i każdy chwali
Kopytka z ziemniaków są już niemodne. Robię je z innego warzywa i każdy chwali
Już nie boczek i cebula. Teraz robię jajecznicę z innym składnikiem i jest o niebo lepsza
Już nie boczek i cebula. Teraz robię jajecznicę z innym składnikiem i jest o niebo lepsza
Jak prawidłowo mrozić truskawki? Wiele osób popełnia błąd, przez który są potem niedobre
Jak prawidłowo mrozić truskawki? Wiele osób popełnia błąd, przez który są potem niedobre
Dostałeś szklankę wody do kawy? Powód może niektórych bardzo zaskoczyć
Dostałeś szklankę wody do kawy? Powód może niektórych bardzo zaskoczyć
Mizeria po francusku jest idealna na grilla. Smakuje 1000x lepiej niż klasyczna
Mizeria po francusku jest idealna na grilla. Smakuje 1000x lepiej niż klasyczna