Gulasz z indyka z makaronem

Gulasz z indyka z makaronem to nasz sprawdzony przepis na pyszny, szybki i prosty obiad dla całej rodziny. Wystarczy raz go skosztować, aby zakochać się w tej niebywałej mieszance smaków. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Nasz gulasz przygotowaliśmy przy pomocy sprzętów marki Peter Cook z linii Pro Line. Sprzęty tej marki kupisz wyłącznie w sieci sklepów PEPCO.

Składniki:

  1. 400 g mięso z indyka
  2. 1 łyżka słodka papryka
  3. 400 g makaron fileja
  4. 2 łyżki przecier pomidorowy
  5. 1 łyżka suszony czosnek
  6. 1 łyżka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 4 łyżki olej roślinny
  9. 1 szt. cebula
  10. 1 szt. czerwona papryka
  11. 250 g pieczarki brązowe
  12. 150 ml bulion drobiowy/warzywny

Sposób przygotowania:

1. Podziel mięso z indyka na mniejsze kawałki. Następnie połącz je z przyprawami: solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Nie zapomnij również o oleju roślinnym.

Obrazek

2. W międzyczasie ugotuj makaron fileja zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Obrazek

3. Na patelni podsmaż wcześniej przygotowane mięso, po czym odstaw je na bok.

Obrazek

4. Na tej samej patelni połącz cebulę i czerwoną paprykę.

Obrazek

5. Jako kolejne składniki dodaj: brązowe pieczarki, bulion drobiowy oraz przecier pomidorowy.

Obrazek

6. Na sam koniec dodaj wcześniej przygotowanego indyka i ugotowany makaron. Dokładnie wymieszaj i serwuj swoim bliskim.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
Co się stanie, gdy połkniesz gumę do żucia? Ekspertka wszystko wyjaśnia
Co się stanie, gdy połkniesz gumę do żucia? Ekspertka wszystko wyjaśnia
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇