WAŻNE
TERAZ

Trump: podejrzany o zabójstwo Kirka w areszcie

Gulasz z indyka z makaronem

Gulasz z indyka z makaronem to nasz sprawdzony przepis na pyszny, szybki i prosty obiad dla całej rodziny. Wystarczy raz go skosztować, aby zakochać się w tej niebywałej mieszance smaków. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Nasz gulasz przygotowaliśmy przy pomocy sprzętów marki Peter Cook z linii Pro Line. Sprzęty tej marki kupisz wyłącznie w sieci sklepów PEPCO.

Składniki:

  1. 400 g mięso z indyka
  2. 1 łyżka słodka papryka
  3. 400 g makaron fileja
  4. 2 łyżki przecier pomidorowy
  5. 1 łyżka suszony czosnek
  6. 1 łyżka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 4 łyżki olej roślinny
  9. 1 szt. cebula
  10. 1 szt. czerwona papryka
  11. 250 g pieczarki brązowe
  12. 150 ml bulion drobiowy/warzywny

Sposób przygotowania:

1. Podziel mięso z indyka na mniejsze kawałki. Następnie połącz je z przyprawami: solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Nie zapomnij również o oleju roślinnym.

Obrazek

2. W międzyczasie ugotuj makaron fileja zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Obrazek

3. Na patelni podsmaż wcześniej przygotowane mięso, po czym odstaw je na bok.

Obrazek

4. Na tej samej patelni połącz cebulę i czerwoną paprykę.

Obrazek

5. Jako kolejne składniki dodaj: brązowe pieczarki, bulion drobiowy oraz przecier pomidorowy.

Obrazek

6. Na sam koniec dodaj wcześniej przygotowanego indyka i ugotowany makaron. Dokładnie wymieszaj i serwuj swoim bliskim.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Sałatka makaronowa, którą zabieram do pracy albo podaję na imieniny. Smakowy pewniak, jakich mało
Sałatka makaronowa, którą zabieram do pracy albo podaję na imieniny. Smakowy pewniak, jakich mało
Inspirację podsunęła mi mama. PRL-owski klasyk robię w piątki jako smarowidło do pieczywa
Inspirację podsunęła mi mama. PRL-owski klasyk robię w piątki jako smarowidło do pieczywa
Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Niepozorne i niedocenione owoce. Moja babcia zawsze robiła z nich dżem
Niepozorne i niedocenione owoce. Moja babcia zawsze robiła z nich dżem