Halloweenowe burgery na przyjęcie. Upiornie urocza przystawka na Halloween

Halloweenowe burgery ucieszą nie tylko tych najmłodszych. Dzięki prostej dekoracji zamienią się w upiorne potworki, idealnie wpisujące się w klimat imprezy. Zobacz, jak je przygotować.

ObrazekHalloweenowe burgery- Pyszności
Ewa

Przekąska na Halloween

Chociaż Halloween nie jest jeszcze w Polsce tak popularne, jak za granicą, to coraz więcej osób decyduje się na zorganizowanie tematycznego przyjęcia. To świetna okazja na spotkanie z przyjaciółmi lub zorganizowanie małego kinderbalu. Za upiorne stwory przebiorą się chętnie nie tylko dzieci. Na imprezowych stole nie może zabraknąć tematycznych przekąsek. Dziś mamy dla Ciebie patent na pyszne burgery w halloweenowym wydaniu. Przygotowaliśmy je w wersji wege, ale możesz również sięgnąć po mięsne kotlety. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Cały przepis znajdziesz na naszym kanale YouTube:

Halloweenowe burgery

Składniki:

  • 2 bułki do burgera
  • 2 burgery warzywne
  • 2 plastry sera żółtego
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki ketchupu
  • 4 liście zielonej sałaty
  • 2 plastry ogórka konserwowego
  • 2 plastry pomidora
  • 4 oliwki zielone

Sposób przygotowania:

Rozgrzej patelnię lub piekarnik i podgrzej bułki do burgerów aż nieco się zarumienią i staną chrupiące. Możesz tutaj użyć zarówno bułek z ziarnami, jak i maślanych czy zwykłych kajzerek.

Halloweenowe burgery- Pyszności
Halloweenowe burgery- Pyszności

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej wege burgery. Możesz postawić na gotowce lub przygotować kotlety samodzielnie. Zamiast wersji warzywnej sprawdzą się też mięsna opcja. Ser pokrój w taki sposób, aby powstały trójkątne zęby. Zerknij na filmik- tam dokładnie pokazujemy, jak to zrobić.

Halloweenowe burgery- Pyszności
Halloweenowe burgery- Pyszności

Na dolnej części bułki rozprowadź musztardę oraz ketchup. Połóż liść umytej i osuszone sałaty. Wyłóż podsmażonego kotleta.

Halloweenowe burgery- Pyszności
Halloweenowe burgery- Pyszności

Ogórka pokrój w długie plastry i ułóż tak, aby większość warzywa wystawała poza krawędź bułki. Dodaj serowe zęby i plasterek świeżego pomidora. Przykryj całość drugą połówką bułki. Na wykałaczkę nadziej oliwki i wbij w bułkę tak, aby powstały oczy. I to wszystko! Nasz prosty burger na Halloween jest już gotowy.

Smacznego!

Halloweenowe burgery- Pyszności
Halloweenowe burgery- Pyszności
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"