Umieścił szklankę na surowym mięsie mielonym. Chwilę później stworzył z niego hamburgera marzeń!

Nie ma nic pyszniejszego niż soczysty hamburger. Do tego może być w połączeniu z frytkami i surówką z białej kapusty. Oczywiście potrzebujesz do tego świeżego mięsa, bo inne mogą mieć wątpliwą jakość i psują smak i charakter potrawy. Najlepszym sposobem na stworzenie pysznego hamburgera jest wykonanie go krok po kroku jak w przepisie poniżej. Zaufaj mi, że będziesz zadowolony.

Obrazek
Frania

Do stworzenia 4 hamburgerów potrzebujesz:

- 500 g mięsa mielonego (najlepiej z wołowiny od zaufanego rzeźnika)

- 4 jajka

- 4 plastry sera (cheddar i emmental to klasyki)

- 4 bułki do hamburgera (możesz spróbować także brioszkę, jest lekko słodka, ale pasuje do całości)

- do smaku: ketchup, musztarda, majonez, ogórek, pomidor, sałata, cebula.

Przepis:

Lekko dopraw mięso solą i pieprzem. Podziel je na cztery części i uformuj ręcznie tak jak na obrazku. Hamburgery nie mogą być zbyt małe, ponieważ mięsko kurczy się podczas gotowania.

1

A teraz pora na specjalny ruch: weź szklankę (średnica około 7 cm) i umieść ją w środku burgera. Musi powstać dziura. Resztki z czterech powstałych hamburgerów możesz uformować i stworzyć piątego hamburgera.

2

Połóż wołowinę na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju i smaż.

3

Chwilę później dodaj do środka jajko. Niech się trochę zetnie, zanim przerzucisz wszystko na drugą stronę.

4

Po około 3 minutach możesz obrócić mięso. Następnie należy zmniejszyć ogień i pozwolić, aby hamburger dochodził do siebie i powoli osiągał odpowiednią temperaturę.

5

Krótko przed ściągnięciem z patelni, umieść plasterek sera na wołowinie. Niech zacznie topnieć, dzięki temu Twój hamburger będzie jeszcze smaczniejszy.

6

Bułka powinna jeszcze przed tym wszystkim spędzić dwie minuty na patelni, aby lekko się zarumienić. Następnie włóż wszystkie składniki do niej. Dodaj keczup, musztardę - co tylko chcesz. Gotowe! Smacznego!

7

Sekretny przepis na przepysznego hamburgera został ujawniony! Teraz i WY będziecie mogli rozsmakować się w czymś naprawdę smacznym. Zapraszaj rodzinę, przyjaciół i działaj!

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej