Tym razem z pomocą hummusu przygotowaliśmy pyszny chlebek, który moglibyśmy jeść na okrągło! Jak dla nas to prawdziwy strzał w 10, dlatego nie możecie przegapić tego przepisu.
Po prostu palce lizać!
Hummus premium z czarnuszką „Z gruntu dobre” kupicie w Delikatesach Sokołów oraz w wybranych sklepach Tesco.
Składniki:
3 szkl. mąka gryczana
3 łyżeczki soda oczyszczona
1,5 szkl. woda
3/4 szkl. Hummus premium z czarnuszką „Z gruntu dobre”
1/2 szkl. tahini
1/3 szkl. pestki dyni
Sposób przygotowania:
1. W dużej misce połącz ze sobą mąkę gryczaną, wodę oraz tahini.
2. Następnie dodaj sodę oczyszczoną oraz hummus.
3. Dokładnie wymieszaj i powstałe ciasto przenieś do formy do pieczenia. Następnie rozprowadź na wierzchu pestki dyni i wstaw do piekarnika na 40-50 minut (temp. 200 stopni Celsjusza, program góra-dół).