Hummusowy chleb

Tym razem z pomocą hummusu przygotowaliśmy pyszny chlebek, który moglibyśmy jeść na okrągło! Jak dla nas to prawdziwy strzał w 10, dlatego nie możecie przegapić tego przepisu.

Obrazek
Pyszności

Po prostu palce lizać!

Hummus premium z czarnuszką „Z gruntu dobre” kupicie w Delikatesach Sokołów oraz w wybranych sklepach Tesco.

Składniki:

  1. 3 szkl. mąka gryczana
  2. 3 łyżeczki soda oczyszczona
  3. 1,5 szkl. woda
  4. 3/4 szkl. Hummus premium z czarnuszką „Z gruntu dobre”
  5. 1/2 szkl. tahini
  6. 1/3 szkl. pestki dyni

Sposób przygotowania:

1. W dużej misce połącz ze sobą mąkę gryczaną, wodę oraz tahini.

Obrazek

2. Następnie dodaj sodę oczyszczoną oraz hummus.

Obrazek

3. Dokładnie wymieszaj i powstałe ciasto przenieś do formy do pieczenia. Następnie rozprowadź na wierzchu pestki dyni i wstaw do piekarnika na 40-50 minut (temp. 200 stopni Celsjusza, program góra-dół).

Obrazek

4. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem
Zrobię do sałatek na Halloween. Tureckie kulki zawsze cieszą się dużym powodzeniem