PrzepisDania główneIndyk z orzechowym farszem

Indyk z orzechowym farszem

Indyk z orzechowym farszem
Pyszności

26.08.2018 18:30, aktual.: 29.05.2020 14:40

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Takie dania fitowe moglibyśmy jeść na okrągło, a Wy? ❤️

Składniki:

  1. 600 g filet z indyka
  2. 1/2 szt. cebula posiekana
  3. 1/2 szkl. otręby pszenne
  4. 1/2 szkl. suszona żurawina
  5. 1/2 szkl. orzechy włoskie
  6. 250 ml bulion drobiowy
  7. 2 szczypty sól
  8. 2 szczypty pieprz
Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą cebulę, orzechy włoskie, suszoną żurawinę oraz otręby pszenne.

Obraz

2. Jako kolejny składnik dodaj bulion drobiowy. Następnie dopraw solą i pieprzem.

Obraz

3. Na roztłuczonym filecie z indyka rozprowadź wcześniej przygotowany farsz i zwiń w rulon.

Obraz

4. Indycze rulony podsmaż na patelni.

Obraz

5. Następnie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz