Tym razem przychodzimy do Was z przepisem na pysznego indyka, w którym zakochacie się od pierwszego kęsa. Wiemy to z własnego doświadczenia ?
Składniki:
1 szt. pierś z indyka
200 g szpinak świeży
sznurek wędliniarski
250 g pieczarka brązowa
1-2 szt. cebula szalotka
2 ząbki czosnek
1 łyżka papryka wędzona
40 g masło
2 szt. gałązka tymianku
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
Sposób przygotowania:
1. Na patelni połącz pieczarki i cebulę. Dokładnie wymieszaj.
2. Następnie dodaj czosnek, pieprz, sól oraz paprykę.
3. Nie zapomnij dodać również szpinaku...
4. ...i posiekanej pietruszki.
5. Na folii spożywczej ułóż filet z indyka i roztłucz go tłuczkiem. Dopraw go do smaku solą i pieprzem. Następnie ułóż warstwę z wcześniej przygotowanej mieszanki.
6. Zwiń w rulon i zabezpiecz przy pomocy sznurka wędliniarskiego. Na górze umieść kawałki masła i tymianek. Wstaw do piekarnika na 30-40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Co jakiś czas smaruj roladę roztopionym masłem.