Indykowe miseczki z pieczarkami

Co powiecie na połączenie indyka i pieczarek? My jesteśmy na tak, a Wy? ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Farsz z pieczarkami

  1. 1 szczypta pieprz
  2. 1 szczypta sól
  3. 1 szczypta kolendra
  4. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
  5. parmezan do smaku
  6. 300 g pieczarki
  7. 1 szt. cebula pokrojona w piórka

Mięso

  1. 700 g mięso z indyka mielone
  2. 1 szt. cebula starta na tarce
  3. 1 łyżka papryka słodka
  4. 1/2 łyżeczki papryka ostra
  5. 2 łyżeczki oregano
  6. 1 łyżka pieprz
  7. 1 łyżka sól
  8. 2 ząbki czosnek

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą mięso z indyka, cebulę, paprykę słodką i ostrą, oregano, pieprz, sól i czosnek. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Z powstałej mieszanki uformuj miseczki. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. W międzyczasie na patelni podsmaż razem pieczarki, cebulę, pieprz, sól, kolendrę, natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Indykowe miseczki wypełnij pieczarkowym farszem. Posyp parmezanem.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nawet dzieciaki zjadają ze smakiem. Liście masuję przez 3 minuty
Nawet dzieciaki zjadają ze smakiem. Liście masuję przez 3 minuty
Posyp ulubioną sałatkę. Te drobiny zbawiennie działają na trzustkę i wątrobę
Posyp ulubioną sałatkę. Te drobiny zbawiennie działają na trzustkę i wątrobę
W PRL-u babcia gotowała częściej niż rosół czy ogórkową. Wspiera stawy i wygładza skórę
W PRL-u babcia gotowała częściej niż rosół czy ogórkową. Wspiera stawy i wygładza skórę
Za komuny była najsławniejszą zupą. Wspiera jelita i zapobiega uczuciu ciężkości
Za komuny była najsławniejszą zupą. Wspiera jelita i zapobiega uczuciu ciężkości
W naczyniu układam ziemniaki i kilka dodatków. Pyszny obiad w kilka chwil
W naczyniu układam ziemniaki i kilka dodatków. Pyszny obiad w kilka chwil
Ścieram na tarce i dodaję do kapusty. Nawet colesław wypada przy niej blado
Ścieram na tarce i dodaję do kapusty. Nawet colesław wypada przy niej blado
Placki ziemniaczane, które są zawsze chrupiące. Ania Starmach zwraca uwagę na częsty błąd
Placki ziemniaczane, które są zawsze chrupiące. Ania Starmach zwraca uwagę na częsty błąd
Popularnych donutów nie smażę na głębokim tłuszczu. Trudno o coś lepszego do popołudniowej kawy
Popularnych donutów nie smażę na głębokim tłuszczu. Trudno o coś lepszego do popołudniowej kawy
Duszę razem z buraczkami. Lepsza niż kapusta zasmażana
Duszę razem z buraczkami. Lepsza niż kapusta zasmażana
Na obiad robię aromatyczną zupę. Przyjemnie rozgrzewa i podkręca metabolizm
Na obiad robię aromatyczną zupę. Przyjemnie rozgrzewa i podkręca metabolizm
Pozwalała uniknąć głodu. Dziś mało kto nawet zna jej nazwę
Pozwalała uniknąć głodu. Dziś mało kto nawet zna jej nazwę
Szybkie rogaliki na kruchym cieście. W środku owoce, które zastępują cukier
Szybkie rogaliki na kruchym cieście. W środku owoce, które zastępują cukier