PrzepisJabłkowa chmurka na herbatnikach
Jabłkowa chmurka na herbatnikach
Jabłkowa chmurka na herbatnikach to idealne ciasto na letnie upały. Nie dość, że nie musisz używać piekarnika, to jeszcze cały proces przygotowania jest bajecznie prosty!
Pyszności
24.07.2020 | aktual.: 25.07.2020 10:29
Rozmiary formy użytej w przepisie: 24 cm x 24 cm.
Składniki:
- 12 szt. herbatniki
- 200 g gorzka czekolada roztopiona
- 1/2 szkl. posypka czekoladowa
- 5-6 szt. jabłka
- 1 łyżeczka cynamon
- 1/3 szkl. woda
- 2 szt. galaretki brzoskwiniowe rozpuść w 200 ml wrzątku
- 300 ml śmietanki 30%
- 4 łyżki cukier puder
- 250 g serek mascarpone
- 1 szt. galaretka krystaliczna lub cytrynowa rozpuść w 140 ml wody
Sposób przygotowania: