PrzepisDania główneJajeczna tarta z pomidorkami

Jajeczna tarta z pomidorkami

Jajeczna tarta z pomidorkami koktajlowymi i mini mozzarellą skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Skąd to wiemy? Tak dokładnie było w naszym przypadku!

Jajeczna tarta z pomidorami i mozzarellą
Jajeczna tarta z pomidorami i mozzarellą
Pyszności

14.08.2021 | aktual.: 28.08.2021 11:40

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Pyszną tartę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1 arkusz ciasto francuskie
  2. 3 szt. jajka
  3. 1/3 szkl. śmietana 22%
  4. 1/2 szkl. żółty ser
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1 łyżeczka pieprz
  7. 7 szt. pomidorki koktajlowe
  8. 7 szt. mini mozzarella

Sposób przygotowania:

1. Przełóż ciasto francuskie do formy i zrób nakłucia przy pomocy widelca. Następnie wstaw do Ovi i piecz przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

2. Czas przygotować jajeczną mieszankę. W tym celu połącz ze sobą: jajka, śmietanę, żółty ser, szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Obetnij kocówki pomidorków koktajlowych. Następnie wydrąż ich zawartość.

Obraz

4. Przelej jajeczną mieszankę do podpieczonej tarty.

Obraz

5. Następnie ułóż wydrążone pomidorki, a w powstałych otworach umieść mozzarellę. Ponownie wstaw do Ovi, tym razem na 10 minut.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz