Jajeczna tarta z pomidorkami

Jajeczna tarta z pomidorkami koktajlowymi i mini mozzarellą skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Skąd to wiemy? Tak dokładnie było w naszym przypadku!

ObrazekJajeczna tarta z pomidorami i mozzarellą
Pyszności

Pyszną tartę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1 arkusz ciasto francuskie
  2. 3 szt. jajka
  3. 1/3 szkl. śmietana 22%
  4. 1/2 szkl. żółty ser
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1 łyżeczka pieprz
  7. 7 szt. pomidorki koktajlowe
  8. 7 szt. mini mozzarella

Sposób przygotowania:

1. Przełóż ciasto francuskie do formy i zrób nakłucia przy pomocy widelca. Następnie wstaw do Ovi i piecz przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

2. Czas przygotować jajeczną mieszankę. W tym celu połącz ze sobą: jajka, śmietanę, żółty ser, szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Obetnij kocówki pomidorków koktajlowych. Następnie wydrąż ich zawartość.

Obrazek

4. Przelej jajeczną mieszankę do podpieczonej tarty.

Obrazek

5. Następnie ułóż wydrążone pomidorki, a w powstałych otworach umieść mozzarellę. Ponownie wstaw do Ovi, tym razem na 10 minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser