PrzepisŚniadanieJajecznica w bagietce

Jajecznica w bagietce

Tym razem mamy dla Was przepis na pyszne i szybkie śniadanie, które posmakuje każdemu. Coś wspaniałego!

Jajecznica w bagietce
Pyszności

27.07.2018 | aktual.: 28.07.2018 09:46

Składniki:

  1. 2 szt. bagietka
  2. 3 szt. jajka
  3. 1/3 szkl. śmietanka 30%
  4. 4 plastry boczek podsmażony
  5. 1/4 szkl. szczypior posiekany
  6. 1/2 szkl. ser żółty
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:

1. Przetnij bagietkę jak na zdjęciu poniżej. Usuń środek z pieczywa.

Obraz

2. W misce połącz ze sobą jajka i śmietankę.

Obraz

3. Następnie dodaj podsmażony boczek, posiekany szczypiorek, żółty ser oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Powstałą mieszankę przelej do wydrążonych bagietek. Piecz przez 25 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie