Ewa Wachowicz zdradziła nietypowy patent na podanie jajecznicy. Każdy go pokocha
Wariacji na temat jajecznicy jest całe mnóstwo. Przygotowujemy ją z rozmaitymi i często - rzadko spotykanymi dodatkami. To, co może zaskakiwać w jej przypadku, to na pewno sposób podania. Wierzymy, że jajecznica w bagietce od Ewy Wachowicz, zachwyci Cię nie tylko smakiem, ale i nietypowym patentem na zaserwowanie śniadania.
14.11.2022 | aktual.: 05.08.2023 13:09
Jajecznica w bagietce - zwykłe śniadanie podane w niezwykły sposób!
Trzeba podkreślić, że jest to na pewno wyjątkowy sposób na urozmaicenie naszego śniadania. A, że jajecznica stanowi przysmak w wielu polskich domach, to dlaczego by nie spróbować pewnych kombinacji, które sprawią, że nasze ulubione śniadanie, nabierze odpowiedniego charakteru. Dlatego też prawdziwym strzałem w dziesiątkę, może okazać się tu jajecznica w bagietce. Swoją recepturą, postanowiła się z nami podzielić Ewa Wachowicz - jurorka wielu programów kulinarnych i miłośniczka gotowania.
Jajecznica w bagietce to nietypowy sposób podania ulubionego śniadania. Na pierwszy rzut oka, przypomina ulubione zapiekanki. A smak? Na pewno zachwyci! Warto podkreślić, że sam proces przygotowania jest bardzo prosty i pozwoli Ci uświetnić Twoje śniadanie. Przekonaj się!
Jak przygotować jajecznicę w bagietce?
Jeśli chcesz przygotować smaczne i pożywne śniadanie, to jajecznica w bagietce sprawdzi się tu idealnie! To nietypowy pomysł na jakże typowe śniadanie!
Składniki:
- 4 jajka
- bagietka
- pół cebuli
- 2 plasterki szynki konserwowej
- 2 łyżki mleka
- łyżka masła
- kawałem sera żółtego
- sól i pieprz do smaku
- szczypiorek do dekoracji.
Sposób przygotowania:
Jajecznica w bagietce to śniadanie, na które swoją recepturą przedstawiła nam Ewa Wachowicz. Rozpoczynamy od roztopienia masła na patelni. Następnie dodajemy do niego pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w paski szynkę. Pora na jajka. Wbijamy je do miski, przyprawiamy solą i pieprzem i dolewamy odrobinę mleka. Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy na patelnię z szynką i cebulą. Smażymy lekko ściętą jajecznicę.
Czas na przygotowanie bagietek. Odcinamy z nich górę, a środek wydrążamy. Nakładamy usmażoną jajecznicę i posypujemy startym serem. Na koniec, jeszcze przez chwilę zapiekamy w piekarniku. Nasza jajecznica w bagietce jest już gotowa. Smacznego!
Lubisz nietypowe sposoby podania jajecznicy? Zobacz na naszym kanale YouTube przepis na bekonowe rogaliki z jajecznicą: