PrzepisPrzekąskiJajecznica ze szpinakiem, pomidorami i serem zapiekana w szynce

Jajecznica ze szpinakiem, pomidorami i serem zapiekana w szynce

Jajecznica ze szpinakiem, pomidorami i serem zapiekana w szynce
Pyszności

11.02.2017 17:32, aktual.: 20.05.2017 16:32

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie jajecznicy ze szpinakiem, pomidorami i serem zapiekanej w szynce.

Składniki:

  1. 6 jajka
  2. sól
  3. czosnek granulowany
  4. pieprz
  5. 2 łyżeczki masło
  6. 1/2 szklanki żółty ser starty
  7. 2 garście szpinak w liściach
  8. 1 pomidor pokrojony w kostkę
  9. 8 plastry szynka babuni
Sposób przygotowania:

1. Do miski wbij 6 jajek i dodaj do nich sól, czosnek granulowany i pieprz. Dokładnie rozmieszaj.

Obraz

2. Rozgrzej patelnię, a następnie włóż na nią masło. Kiedy się roztopi, wlej na patelnię zawartość miski i usmaż jajecznicę. Następnie dodaj starty ser żółty, liście szpinaku i pomidory. Wymieszaj. Kiedy szpinak zwiędnie, zdejmij patelnię z ognia.

Obraz

3. Na stole ułóż koło siebie 2 plastry szynki babuni. Nałóż przygotowany farsz i zawiń szynkę w rulon. Tę samą czynność powtórz z pozostałymi plastrami szynki i z pozostałym farszem. Ułóż rulony w naczyniu żaroodpornym i włóż je do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Piecz przez 15 minut.

Obraz

4. Po 15 minutach wyjmij naczynie z piekarnika i przełóż rulony na talerze.

Obraz
5. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także