Jajka sadzone z cukinią i bekonem sprawią, że zjesz jedno z najlepszych śniadań w swoim życiu!

Jeżeli w twoich codziennych śniadaniach zagościła rutyna i masz ochotę na jakąś zmianę, to znajdujesz się w idealnym miejscu. Już za chwilę pokażę ci niesamowity przepis, który sprawi, że będziesz mieć okazję zjeść jedno z najlepszych śniadań w swoim życiu.

Obrazek
Pyszności

Jajka sadzone z cukinią i bekonem, bo to właśnie o tym daniu mowa, są naprawdę przepyszne i polecam je każdemu, kto lubi zjeść rano wartościowe śniadanie.

Dokładny przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 4 plastry bekon pokrojony w kostkę
  2. 900 g cukinia starta
  3. sól
  4. pieprz
  5. 110 g żółty ser starty
  6. 4 szt. jajka
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej patelnię i wrzuć na nią bekon. Smaż tak długo, aż będzie chrupiący i zbrązowieje.
2. Kiedy bekon zbrązowieje, dodaj startą cukinię i przypraw solą i pieprzem. Dobrze wszystko wymieszaj.
3. Następnie na wierzchu równomiernie rozsyp starty żółty ser.
4. Kiedy ser się roztopi, za pomocą drewnianej łyżki, wykonaj w mieszance 4 delikatne wgłębienia. W każde wgłębienie wbij po jednym jajku.
5. Przykryj patelnię folią aluminiową i podgrzewaj przez 4 minuty.
6. Po 4 minutach, zdejmij folię aluminiową i przypraw wierzch dania solą i pieprzem.
7. Gotowe danie przełóż z patelni na talerz i przekrój je na 4 kawałki. Smacznego
Wybrane dla Ciebie
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat