Pyszności
01.04.2021 15:06, aktual.: 02.04.2021 10:54
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie jajek faszerowanych pastą z awokado. Będą hitem na wielkanocnym stole!
Składniki:
- 6 szt. jajka ugotowane na twardo
- 1 szt. awokado pokrojone w kostkę
- 1 1/2 łyżki sok z limonki
- 3/4 łyżeczki sól
- natka pietruszki posiekana
- szczypiorek posiekany
- 1 łyżka papryczka Serrano
Sposób przygotowania:
1. Każde jajko obierz ze skorupki, a następnie przekrój na pół. Wydrąż żółtka i przesyp je do osobnej miseczki. Każde jajko przepłucz w wodzie, a następnie osusz ręcznikiem papierowym.
2. Do żółtek dodaj pokrojone w kostkę awokado. Za pomocą widelca zgnieć wszystko na pastę. Następnie dodaj sok z limonki, sól, pietruszkę, szczypiorek i papryczkę Serrano. Dokładnie wymieszaj.
3. Do każdego jajka nałóż przygotowane nadzienie.
4. I gotowe.
5. Smacznego!