PrzepisPrzekąskiJajka faszerowane pastą z awokado

Jajka faszerowane pastą z awokado

Jajka faszerowane pastą z awokado
Pyszności

01.04.2021 15:06, aktual.: 02.04.2021 10:54

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie jajek faszerowanych pastą z awokado. Będą hitem na wielkanocnym stole!

Składniki:

  1. 6 szt. jajka ugotowane na twardo
  2. 1 szt. awokado pokrojone w kostkę
  3. 1 1/2 łyżki sok z limonki
  4. 3/4 łyżeczki sól
  5. natka pietruszki posiekana
  6. szczypiorek posiekany
  7. 1 łyżka papryczka Serrano

Sposób przygotowania:

1. Każde jajko obierz ze skorupki, a następnie przekrój na pół. Wydrąż żółtka i przesyp je do osobnej miseczki. Każde jajko przepłucz w wodzie, a następnie osusz ręcznikiem papierowym.

Obraz

2. Do żółtek dodaj pokrojone w kostkę awokado. Za pomocą widelca zgnieć wszystko na pastę. Następnie dodaj sok z limonki, sól, pietruszkę, szczypiorek i papryczkę Serrano. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Do każdego jajka nałóż przygotowane nadzienie.

Obraz

4. I gotowe.

Obraz

5. Smacznego!

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także