Jajka faszerowane w panierce - idealna przekąska

Jak zrobić jajka faszerowane w panierce? To bardzo proste, a zarazem efektowne danie, które nada się na wiele okazji. Co więcej, jego przygotowanie jest bajecznie proste!

Obrazek
Pyszności

W naszych domach jest to niezastąpiona propozycja wielkanocna, której nie potrafi odmówić żaden członek rodziny. Jeśli więc szukasz pomysłu na ciekawy przepis, jajka faszerowane w panierce, sprawdzą się w tej roli doskonale ?

Składniki:

  1. 10 szt. jajka ugotowane na twardo
  2. 3 łyżki majonez
  3. 60 g feta
  4. 30 g suszone pomidory
  5. 3 łyżki szczypiorek
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta pieprz
  8. 1 szkl. mąka
  9. 1 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:

1. 1. 8 ugotowanych jajek podziel na pół. Białka odłóż na bok, natomiast żółtka włóż do miski.

Obrazek

2. 2. Następnie dodaj majonez, fetę i suszone pomidory.

Obrazek

3. 3. Jako kolejne składniki dodaj: szczypiorek, pieprz i sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, do chwili aż powstanie z nich jajeczna pasta.

Obrazek

4. 4. Odłożone wcześniej białka obtocz w mące, jajkach i bułce tartej. Następnie usmaż je na rozgrzanym oleju.

Obrazek

5. 5. Gotowe jajka nafaszeruj wcześniej przygotowaną mieszanką.

Obrazek

6. 6. I to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak