PrzepisPrzekąskiJajka w chrupiącej panierce

Jajka w chrupiącej panierce

Jajka w chrupiącej panierce z sosem chrzanowym domowej roboty to idealna kombinacja smakowa. To jednocześnie wyjątkowa propozycja na wielkanocny stół.

Jajka w chrupiącej panierce
Pyszności

Nasze jajka przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Jajka

  1. 8 szt. jajka ugotowane na twardo
  2. 3/4 szkl. bułka tarta
  3. 1/2 szkl. parmezan
  4. 3 szt. jajka surowe
  5. 3/4 szkl. mleko

Sos chrzanowy

  1. 1/2 łyżeczki pieprz
  2. 4 łyżki chrzan tarty
  3. 4 łyzki majonez
  4. 1/2 szkl. jogurt naturalny
  5. 1 łyżka sok z cytryny
  6. 1 łyżeczka sól

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj dwie miseczki. W jednej połącz roztrzepane jajka i mleko.

Obraz

2. Natomiast w drugim naczyniu wymieszaj bułkę tartą i parmezan.

Obraz

3. Teraz obtocz dwukrotnie ugotowane jajka w mlecznej i serowej mieszance. Następnie piecz je w Ovi przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

4. W międzyczasie przygotuj sos chrzanowy. W tym celu połącz: tarty chrzan, majonez, jogurt naturalny, sok z cytryny, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

5. Gotowe jajka podawaj z sosem. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie