Jajko sadzone na słodko

Nowy tydzień postanowiliśmy przywitać z przytupem :) Oto genialne ciasto, które z pewnością skradnie Wasze serca ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 małe opakowanie biszkopty
  2. 800 g ser z wiaderka do serników
  3. 5 łyżek cukier puder
  4. 2 opakowania galaretka cytrynowa
  5. 250 ml śmietanka 30%
  6. 3 szt. brzoskwinie z puszki
  7. 1 opakowanie galaretka przezroczysta
Sposób przygotowania:

1. W formie do pieczenia ułóż papier do pieczenia. Następnie ułóż na dnie biszkopty.

Obrazek

2. W mikserze połącz ze sobą ser na sernik, cukier puder i galaretki (rozpuść je w 500 ml gorącej wody i ostudź przed połączeniem z masą).

Obrazek

3. W międzyczasie ubij śmietankę. Następnie dodaj ją do powstałej masy.

Obrazek

4. Przełóż masę do formy do pieczenia i chłodź do chwili, aż stężeje.

Obrazek

5. Następnie ułóż na wierzchu kawałki brzoskwiń. Zalej przezroczystą galaretką.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥