Jajko sadzone na słodko

Nowy tydzień postanowiliśmy przywitać z przytupem :) Oto genialne ciasto, które z pewnością skradnie Wasze serca ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 małe opakowanie biszkopty
  2. 800 g ser z wiaderka do serników
  3. 5 łyżek cukier puder
  4. 2 opakowania galaretka cytrynowa
  5. 250 ml śmietanka 30%
  6. 3 szt. brzoskwinie z puszki
  7. 1 opakowanie galaretka przezroczysta
Sposób przygotowania:

1. W formie do pieczenia ułóż papier do pieczenia. Następnie ułóż na dnie biszkopty.

Obrazek

2. W mikserze połącz ze sobą ser na sernik, cukier puder i galaretki (rozpuść je w 500 ml gorącej wody i ostudź przed połączeniem z masą).

Obrazek

3. W międzyczasie ubij śmietankę. Następnie dodaj ją do powstałej masy.

Obrazek

4. Przełóż masę do formy do pieczenia i chłodź do chwili, aż stężeje.

Obrazek

5. Następnie ułóż na wierzchu kawałki brzoskwiń. Zalej przezroczystą galaretką.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję ciastek w sklepie. Cała rodzina chwali aż miło
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Żółtko zmieniło kolor po ugotowaniu? Sprawdź, o czym to świadczy
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Różowe śliwki dwa razy droższe niż węgierki. Sprawdziłam, czy warto tyle zapłacić
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zupa, której nie odmówisz. Tak pyszna i rozgrzewająca, że będziesz jeść miskę za miską
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa
Zawsze dodaję do mielonych tę przyprawę. Świetnie podkreśla i wydobywa smak mięsa