7 fantastycznych pomysłów na popcorn w nowym wydaniu. Całkiem inny smak!

Popcorn to niezastąpiona przekąska podczas seansów filmowych zarówno w sali kinowej, jak i tych spędzonych w gronie najbliższych na kanapie przed TV. Dlatego dziś mam dla Ciebie kilka trików, dzięki którym przygotujesz popcorn na wiele sposobów.

Obrazek
Frania

Tym samym ulubiona przekąska nigdy Ci się nie znudzi. Co więcej, zawsze będziesz mieć w zanadrzu niespodziankę dla swoich bliskich.

Obrazek
<a href="https://pixabay.com/">pixabay.com‎</a>

Proces zrobienia każdego popcornu będzie wyglądał podobnie. Po pierwsze, przygotuj bazę, czyli podgrzej popcorn na patelni lub zrób go w mikrofalówce. Następnie stwórz mieszankę, którą chcesz wzbogacić smak ulubionej przekąski. Poniżej znajdziesz gotowe inspiracje!

#1 Kokosowy popcorn

Zaczynamy od propozycji z kokosem w roli głównej. Aby stworzyć miks do przekąski, połącz ze sobą 2 łyżki wiórków kokosowych, łyżkę curry oraz łyżkę imbiru. Dokładnie wymieszaj i połącz z popcornem.

#2 Cynamonowy popcorn ze słodkim akcentem

Aby przygotować przekąskę w słodkim wydaniu, zmiksuj ze sobą: 2 łyżki brązowego cukru, łyżeczkę cynamonu i szczyptę soli.

#3 W ostrym wydaniu

Znajdzie się i propozycja, dla fanów wyrazistych smaków. Wystarczy, że połączysz ze sobą: łyżeczkę tabasco, łyżkę suszonej papryki chipolite w proszku oraz łyżeczkę soli. I to wszystko!

#4 Popcorn z dodatkiem matchy

jak przyprawić popcorn

Popcorn może również nabrać zielonych kolorów, a wszystko to za sprawą matchy. Jest to sproszkowana herbata zielona. Połącz ze sobą łyżkę matchy z łyżeczką soli. Proste i pyszne jednocześnie!

#5 Kombinacja parmezanu i rozmarynu

Jeśli dobrze mnie znasz, doskonale wiesz, że na tej liście nie mogło zabraknąć propozycji z serem.  Tym razem połącz ze sobą: łyżkę suszonego parmezanu, łyżeczkę granulowanego czosnku, łyżeczkę soli oraz 2 łyżki startego parmezanu.

#6 Popcorn z bazylią i pietruszką

Kolejna mieszanka do popcornu składa się z: łyżki granulowanej cebuli, 2 łyżeczek natki pietruszki, 2 łyżeczek liści bazylii, łyżeczki koperku, łyżeczki czosnku granulowanego, szczypty soli i pieprzu.

#7 Popcorn z dodatkiem pieprzu cayenne

I na koniec po raz kolejny mocniejszy smak. Wymieszaj ze sobą łyżeczkę kminu rzymskiego i pieprzu cayenne. Nie zapomnij dodać do miksu szczyptę soli. I gotowe!

Obrazek
<a href="https://pixabay.com/">pixabay.com‎</a>

Jak sama widzisz, popcorn można przygotować na wiele ciekawych sposobów! Wystarczy jedynie trochę czasu i kilka składników, aby wyczarować w zaciszu własnego domu oryginalną i zarazem pyszną przekąskę. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Wybrane dla Ciebie

Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Wystarczy dodać 3 łyżki do farszu na gołąbki. Będą soczyste i pełne smaku
Wystarczy dodać 3 łyżki do farszu na gołąbki. Będą soczyste i pełne smaku
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Do placków ziemniaczanych ścieram bulwę z przepisów prababci. Efekt? Smak i chrupkość 2x lepsze
Do placków ziemniaczanych ścieram bulwę z przepisów prababci. Efekt? Smak i chrupkość 2x lepsze
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik