Zapomniałeś o wyjęciu masła, a czas zabrać się za pieczenie? Ten sposób rozwiąże Twój problem

Przygotowujesz składniki na ciasto i nagle okazało się, że zapomniałaś wyjąć wcześniej masło z lodówki? Potrzebujesz je w miękkiej formie i nie wiesz co zrobić? Jak zmiękczyć masło w szybki sposób?

Obrazek
Frania

Przede wszystkim nie panikuj. Już za chwilę rozwiążemy Twój problem. Przygotuj masło, papier do pieczenia i wałek. Te 3 produkty wystarczą, aby w ciągu kilku minut masło było miękkie i nadawało się m.in. do ucierania kremów.

Jak zmiękczyć masło przy pomocy wałka i papieru do pieczenia

  1. Na pustym blacie kuchennym rozłóż arkusz papieru do pieczenia.
  2. Następnie umieść na jednej połowie kostkę masła, po czym przykryj je drugą częścią papieru do pieczenia.
  3. Przy pomoc wałka zacznij pracować z masłem. W bardzo szybki sposób masło zacznie robić się miękkie.
  4. Kiedy już stworzysz maślany placek, który bez problemu będziesz mogła podnieść, Twoja praca zakończyła się sukcesem.
  5. Miękkie masło możesz bez problemu ucierać z innymi składnikami, aby otrzymać upragniony krem do ciasta.

Prawda, że to banalnie proste? Jak sama widzisz, wystarczy naprawdę niewiele, aby masło prosto z lodówki nadawało się do wypieków ?

A może znasz jakieś inne sposoby jak zmiękczyć masło? Jeśli tak, czekam na Twój komentarz!

Wybrane dla Ciebie
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji