Piotr Żyła bardzo lubi paprykę. Trudno uwierzyć, co do niej dodaje

Sekretem wielkiej formy Adama Małysza była bułka z bananem. A jakie jest ulubione danie Piotra Żyły? Nasz mistrz lubi wiele smacznych dań, ale jeden produkt szczególnie. To niebywałe, co do niego dodaje.

ObrazekPyszności - Fot. Adobe Stock/Instagram
Karol Wiak

Garbik, fajeczka i poleciało... Jakie jest ulubione danie Piotra Żyły?

Za nami emocjonujący konkurs mistrzostw świata w skokach narciarskich. Wielką formę i klasę zaprezentował Piotr Żyła, który obronił tytuł mistrzowski na normalnej skoczni, w naprawdę wielkim stylu. Na jego wielką formę, istotny wpływ ma wiele czynników. Z jednej strony intensywny trening. Na pewno, niezwykle ważne było również lądowanie, nad którym pracował w ostatnich dniach. Warto również podkreślić, że ważną rolę w przypadku każdego tytułu mistrzowskiego odgrywa dieta. A czy wiesz, jakie jest ulubione danie Piotra Żyły?

Obrazek
Papryka - Pyszności; Foto Canva.com

Okazuje się, że nasz mistrz uwielbia szybkie i proste dania. Jak zapewnia Piotr Żyła, to właśnie dzięki nim, a w szczególności — papryce, jest w tak fenomenalnej formie. Okazuje się, że nasz skoczek lubi ją łączyć z dość nietypowym składnikiem. Mix papryki i kukurydzy z puszki — czy odważyłbyś się spróbować takiego połączenia? W rozmowie ze Sport.pl Piotr Żyła podkreślił, że jest fanem tego dania.

- Po konkursie Łukasz Gębala przyniósł mi puszkę kukurydzy. Poprosiłem go, żeby mi kupił, bo bufet był już nieczynny. Najlepiej, jak papryka jest jeszcze do kukurydzy. Wtedy jest już pięknie. Jest papryka, jest łogiń!!!

Co jeszcze jada Piotr Żyła?

Przeglądając media społecznościowe Piotra Żyły, można zauważyć, że papryka nie jest jedynym produktem, który lubi Piotr Żyła. Kulinarne akcenty można tu znaleźć dość często. Inne ulubione danie Piotra Żyły to, chociażby bułka z żółtym serem, gulasz z papryką, owoce, piwo. Największym zaskoczeniem może być jednak ulubiona kolacja, z parówkami w roli głównej.

Piotr Żyła uwielbia je jeść. A przepis jest banalnie prosty i przytoczył go na swoim Instagramie sam mistrz świata.

- Wykwintna kolacja według tajnego przepisu Piotra Żyły. Dwie parówki gotuj 10 minut, dodaj bułkę i sos pomidorowy i gotowe.

Czy taka kolacja przełoży się na kolejny sukces Piotra na mistrzostwach świata? Pokaże to kilka najbliższych dni.

Zobacz na naszym kanale YouTube, jak zrobić omlet z papryką, serem i parówkami:

Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀