PrzepisKakaowy tort na piwie

Kakaowy tort na piwie

Kakaowy tort na piwie
Pyszności

04.03.2020 12:00, aktual.: 05.03.2020 08:44

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Kakaowy tort na piwie to nasza najnowsza kombincja, która stała się prawdziwym hitem. Ślinka cieknie od samego patrzenia ??

Forma w naszym przepisiem ma 20 cm średnicy.

Składniki:

Biszkopt

  1. 1 szkl. piwo ciemne
  2. 250 g mąka pszenna
  3. 70 g kakao
  4. 1,5 szkl. cukier
  5. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  6. 1,5 łyżeczki soda oczyszczona
  7. 150 g gęsty jogurt naturalny
  8. 3 szt. jajka
  9. 1 szczypta sól
  10. 1/2 szkl. olej

Masa

  1. 40 ml irish cream
  2. 400 g masło miękkie
  3. 600 g cukier puder

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania biszkoptów. W tym celu połącz suche składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i sól.

Obraz

2. Czas na mokre skałdniki, a mianowicie: jajka, olej i jogurt.

Obraz

3. Po uzyskaniu jednolitej mieszanki, zacznij dodawać stopniowo piwo.

Obraz

4. Czas połączyć mokre i suche składniki. Podziel mieszankę na dwie formy i wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. W międzyczasie przygotuj masę, którą wypełnisz i udekorujesz ciasto. Przy pomocy miksera połącz miękkie masło, cukier puder i irish cream.

Obraz

6. Na ostudzonym biszkopcie ułóż część masy. Następnie przełóż drugim biszkoptem. Masę rozprowadź również dookoła ciasta, jak i na wierzchu (tworząc np. wzorek).

Obraz

7. I gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także