PrzepisPrzekąskiKanapka z placka tortilli z szynką, serem i jajkiem
Kanapka z placka tortilli z szynką, serem i jajkiem
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie kanapki z placka tortilli z szynką, serem i jajkiem.
Pyszności
Składniki:
1 szt. tortilla
2 plastry szynka
1/3 szklanki ser cheddar starty
1 szt. jajko
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:
1. Połóż placek do tortilli na folii aluminiowej. Na środku połóż plastry szynki. Dookoła posyp startym serem cheddar, a na środku wbij jajko. Dopraw jajko solą oraz pieprzem i posyp je serem cheddar.
2. Zawiń placek tortilli, a następnie zawiń kanapkę w folię aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 25 minut.
3. Po 25 minutach wyjmij gotową kanapkę z piekarnika i przełóż ją na talerz.