Kanapki na 3 sposoby z Wasą

Kanapki na 3 sposoby z Wasą to nasz najnowszy pomysł na szybkie, proste i lekkie śniadanie. Nie tylko świetnie smakują, ale też genialnie się prezentują! Czego chcieć więcej?

Obrazek
Pyszności

Nasze kanapki przygotowaliśmy z pieczywem marki WASA z linii ŻYTNIE DELIKATESS i SPORT.

Składniki:

Kanapka 1

  1. 1 łyżka serek ricotta
  2. 1 łyżka granola
  3. 10 g suszone morele
  4. 1 łyżka miód
  5. 1 szt. WASA ŻYTNIE DELIKATESS

Kanapka 2

  1. 1/4 szt. cytryna sok
  2. 1 łyżeczka świeży koperek posiekany
  3. 1 szt. WASA ŻYTNIE DELIKATESS
  4. 1 łyżka twarożek
  5. 1/4 szt. awokado
  6. 5 szt. ogórek szklarniowy plasterki
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szczypta pieprz

Kanapka 3

  1. 1 łyżka serek śmietankowy
  2. 1 szt. łosoś wędzony
  3. 3 szt. pomidorki koktajlowe
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 łyżeczka świeży koperek
  6. 1 szt. WASA SPORT

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować kanapkę na słodko, rozprowadź na chrupiącym pieczywie marki Wasa serek śmietankowy.

Obrazek

2. Następnie dodaj: granolę, suszone morele, miód oraz świeżą miętę. I gotowe!

Obrazek

3. Czas na zielone szaleństwo na talerzu. Ponownie użyj pieczywa Wasa i rozprowadź na nim: twarożek, pokrojone w plasterki awokado i ogórka.

Obrazek

4. Nie zapomnij również o soli, pieprzu, soku z cytryny i koperku.

Obrazek

5. I na koniec propozycja z łososiem. Tym razem na lekkim pieczywie umieściliśmy serek śmietankowy, wędzonego łososia (którego złożyliśmy w różyczkę) oraz pomidorki koktajlowe.

Obrazek

6. Całość doprawiliśmy pieprzem i posypaliśmy świeżym koperkiem.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze