Kanapki z ciasta francuskiego z kozim serkiem i pomidorkami. Genialna przekąska na ciepło

Tym razem na bazie genialnego ciasta francuskiego przygotowaliśmy przepyszne kanapki z kozim serem i pomidorkami. Ta przepyszna przekąska na ciepło skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa!

Obrazek
Pyszności

Przekąska na ciepło - sprawdzony przepis

Na naszej stronie znajdziesz całą masę genialnych przepisów na ciekawe i jednocześnie smaczne przekąski na ciepło. Wychodzimy jednak z założenia, że takich przepisów nigdy nie jest za wiele. W końcu możesz podać je zarówno podczas niespodziewanej wizyty znajomych, przygotować dla swoich bliskich w trakcie spokojnego wieczoru filmowego, czy w końcu zaserwować coś ciekawego podczas domówki z bliskimi.

Niezależnie od sytuacji, nasza dzisiejsza propozycja spisze się w każdej roli idealnie - i to z kilku powodów. Po pierwsze, jest niesamowita w smaku. Po drugie, efekt końcowy świetnie się prezentuje. Po trzecie, nasze kanapki z ciasta francuskiego przygotujesz w szybki i prosty sposób zaledwie z kilku składników. Czego chcieć więcej?

Składniki

  1. 300 g pomidorków koktajlowych
  2. 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  3. 1 łyżeczka suszonego tymianku
  4. 1 łyżeczki soli
  5. 1/2 łyżeczki pieprzu
  6. 275 g ciasta francuskiego
  7. 100 g kremowego serka koziego
  8. 1 jajko

Mieszanka z pomidorami

Pracę nad dzisiejszym przepisem rozpocznij od przygotowania składników.

Na początek pokrój pomidorki koktajlowe na pół. Następnie przełóż warzywa do miski i połącz je z: oliwą z oliwek, suszonym tymiankiem, solą i pieprzem.

kanapeczki z kozim serkiem i pomidorkami

Wymieszaj wszystkie składniki przy pomocy łyżki stołowej.

Ciasto francuskie - przygotowanie

Teraz przygotuj ciasto francuskie.

Na blacie kuchennym umieść arkusz ciasta francuskiego. Następnie podziel je na 8 kawałków. Każdy element ponakłuwaj dodatkowo widelcem, aby w trakcie pieczenia nie wyrosły niepotrzebne górki.

kanapeczki z kozim serkiem i pomidorkami

Tak przygotowane kawałki ciasta francuskiego przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.

Złożenie i podanie

Czas połączyć wszystkie składniki i wstawić pyszną przekąskę do piekarnika.

Na każdym kawałku ciasta francuskiego (w centralnej części) rozprowadź kozi ser. Możesz zrobić to zarówno przy pomocy zwykłego nożyka, jak i zwykłej łyżki stołowej.

kanapeczki z kozim serkiem i pomidorkami

Dookoła koziego sera rozprowadź roztrzepane jajko przy pomocy kuchennego pędzelka. Na kozim serze rozprowadź wcześniej przygotowane pomidorki koktajlowe. Tak przygotowane przekąski wstaw do nagrzanego piekarnika na 20 minut.

kanapeczki z kozim serkiem i pomidorkami

Urządzenie ma pracować w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Do przygotowania dzisiejszego przepisu wykorzystaj program "góra-dół".

Pyszną przekąskę przed podaniem udekoruj posiekaną pietruszką. Gotowe kanapki z ciasta francuskiego serwuj od razu po wyjęciu z piekarnika. Na ciepło smakują najlepiej.

kanapeczki z kozim serkiem i pomidorkami

A jeśli szukasz więcej pomysłów na ciekawe przekąski, serdecznie zapraszamy do naszej bogatej bazy z przepisami. Znajdziesz tam całą masę genialnych inspiracji.

Wybrane dla Ciebie

Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy