PrzepisPrzekąskiPyszne kanapki ze słodkich bułeczek z szynką, serem, ogórkiem i sosem musztardowym
Pyszne kanapki ze słodkich bułeczek z szynką, serem, ogórkiem i sosem musztardowym
Kanapka to idealna przekąska, ponieważ nie dość, że łatwo ją przyrządzić, to można ją zabrać praktycznie wszędzie - do pracy, szkoły czy też w podróż.
Pyszności
30.07.2016 | aktual.: 01.06.2017 14:14
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Zazwyczaj przyrządzamy kanapki ze zwyczajnego chleba lub bułek. Jeżeli jesteś już tym znudzony i masz ochotę na coś ciekawszego, to znajdujesz się w idealnym miejscu, ponieważ już za chwilę pokażę ci, jak wykorzystać do tego słodką bułeczkę. Efekt jest naprawdę fantastyczny.
Przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
- 6 szt. słodkie bułeczki
- 12 plastrów szynka
- 12 plastrów żółty ser
- 36 plasterki ogórek kiszony
- 150 g masło roztopione
- 1 łyżka musztarda
Sposób przygotowania:
1. Przekrój bułki na pół i połóż je na blaszce do pieczenia.
2. Na każdej połówce bułki połóż po jednym plastrze szynki i żółtego sera i po trzy plasterki ogórka kiszonego.
3. Złóż połówki bułek tak, aby powstało 6 kanapek.
4. Do miseczki włóż roztopione masło i musztardę. Dokładnie wymieszaj.
5. Polej wierzch kanapek przygotowanym sosem z masła i musztardy. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.
6. Po 20 minutach wyjmij gotowe kanapki.
7. Smacznego!