Kapsalon

Dziś pokażemy Ci jak przygotować domowy kapsalon w lżejszej formie. Będzie smacznie, kolorowo i ciekawie. Czego chcieć więcej?

Obrazek
Pyszności

Całe danie przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Dodatki

  1. 4 plastry ser gouda
  2. 1/2 szt. sałata lodowa mała
  3. 1 szt. ogórek szklarniowy mały
  4. 1 szt. pomidor
  5. sos czosnkowy do dekoracji
  6. 1,5 kg ziemniaki

Kurczak

  1. 2 szt. filety z kurczaka
  2. 1 łyżka słodka papryka
  3. 1/2 łyżeczki suszony czosnek
  4. 1/2 łyżeczki curry
  5. 1/3 łyżeczki kmin rzymski
  6. 1/2 łyżeczki imbir mielony
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/3 łyżeczki pieprz
  9. 3 łyżki olej roślinny

Sposób przygotowania:

1. Podziel dwie piersi z kurczaka na pół.

Obrazek

2. Następnie dopraw je przy pomocy przypraw i oleju. Po czym piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. Po wyjęciu kurczaka, wykorzystaj ponownie urządzenie i przygotuj w nim frytki zgodnie z programem.

Obrazek

4. W międzyczasie podziel kurczaka na mniejsze kawałki. Następnie umieść go w formie z Ovi. Przykryj plastrami sera i na wierzchu umieść wcześniej przygotowane frytki. Ostatni raz wykorzystaj Ovi i piecz całość przez 5 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Zawartość foremki przełóż na deskę. Następnie dodaj sałatę, ogórka i pomidora. Całość polej sosem czosnkowym.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe