PrzepisSałatkiKapusta pekińska z pastą z tuńczyka
Kapusta pekińska z pastą z tuńczyka
Kapusta pekińska z pastą z tuńczyka tworzy wyjątkowy duet smakowy. Jest to idealna kombinacja na kolację, którą z pewnością pokochasz od pierwszego kęsa.
Pyszności
07.02.2021 | aktual.: 08.02.2021 13:43
Pastę z tuńczyka przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.
Składniki:
- 1 szt. czerwona cebula
- 5 szt. suszone pomidory w oleju
- 3 szt. jajka ugotowane na twardo
- 250 g twaróg chudy
- 140 g tuńczyk w oleju
- 3 łyżki śmietana 22%
- 1 łyżka oregano
- 1 łyżka zioła prowansalskie
- 3/4 szkl. liście bazylii
- 1 szt. kapusta pekińska
Sposób przygotowania: