PrzepisKarkówka pod ziołowym twarożkiem
Karkówka pod ziołowym twarożkiem
Karkówka w naszej kuchni przeszła prawdziwą metamorfozę. Najpierw trafiła do marynaty, a potem zapiekliśmy ją pod ziołowym twarożkiem. Po prostu palce lizać!
Pyszności
04.02.2020 | aktual.: 06.02.2020 08:50
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Składniki:
Podstawowe składniki
- 4 szt. karkówka plastry
- 1 szkl. passata pomidorowa
- 1 łyżka suszony majeranek
- 2 ząbki czosnek
- 1/3 szkl. ocet jabłkowy
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 100 g ser mozzarella starty
Serowa mieszanka
- 1-2 ząbki czosnek
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 1/2 pęczek natka pietruszki
- 200 g ser twarogowy
Sposób przygotowania: