Kasy w Biedronce mają jeden ukryty przycisk. Dzięki niemu zapłacisz mniej za zakupy

Samoobsługowe kasy w Biedronce mają ukryty jeden specjalny guzik. Jego użycie może obniżyć Twój rachunek. Zobacz, jakie jeszcze funkcja skrywają kasy w znanym markecie.

Obrazek
Ewa

W czasie szalejącej inflacja warto jest szukać oszczędności wszędzie. Okazuje się, że przy pomocy niewielkiego, ukrytego przycisku w kasie samoobsługowej w Biedronce możesz zaoszczędzić trochę pieniędzy. Gdzie go znaleźć i jak używać?

Funkcja kasy w Biedronce

Biedronka od czasów pandemii stawia na automatyzację sprzedaży. W praktycznie wszystkich sklepach pojawiły się samoobsługowe kasy, które mają wspomóc pracowników sklepów oraz przyspieszyć dokonywanie zakupów. Przeznaczone są one dla osób, które chcą zapłacić bezgotówkowo i szybko wyjść ze sklepu. Projektanci i programiści wyposażyli te kasy w szereg funkcji, o których mogłeś nie wiedzieć.

Ukryte funkcje kasy samoobsługowej

Kasa samoobsługowa skrywa kilka przycisków, które mogą usprawnić Twoje zakupy. Wiele osób nawet ich nie zauważa- mogą wyglądać jak zwykłe naklejki.

Kasy w Biedronce- Pyszności
Kasy w Biedronce- Pyszności

Pierwszy przycisk od lewej do regulacja głośności komunikatów. Szczególnie pomocny będzie dla osób starszych oraz mających problemy ze słuchem. Drugi przycisk, skierowana w górę strzałka, pozwala na przywołanie do nas obsługi, aby pomogła nam przy usunięciu pozycji na paragonie, znalezieniu odpowiedniego kodu lub usunięciu błędu. Ostatni przycisk umożliwi z kolei łatwe zeskanowanie karty Moja Biedronka. Pozwala również na wprowadzenie numeru telefonu, jeśli nie masz przy sobie właściwej karty.

Jak płacić mniej za zakupy w Biedronce

Na szczególną uwagę zasługuje jednak trzeci przycisk, przypominający nieco ikonkę aparatu. To właśnie dzięki niemu możemy nieco zaoszczędzić.

Kasy w Biedronce- Pyszności
Kasy w Biedronce- Pyszności

Wspomniany przycisk służy do tarowania (czyli zerowania) wagi. Pozwala to mieć 100-procentową pewność, że produkty zostaną właściwie zważone. Wystarczy nacisnąć przycisk, a następnie położyć na wadze zakupy. Dzięki temu zapłacisz tylko za to, co położyłeś na kasie. Waga będzie wyzerowana, bez ryzyka narzutów i pozostałości po innych klientach.

Zobacz nasz patent na wykorzystanie obierek i resztek

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej