Pyszne kaszotto z indykiem, cukinią i fasolką szparagową

W tym artykule chciałabym zaprezentować ci świetny przepis na kaszotto z indykiem, cukinią i fasolką szparagową.

Obrazek
Pyszności

To danie jest po prostu przepyszne, a do tego bardzo aromatyczne. Koniecznie go wypróbuj, a jestem prawie pewna, że nie pożałujesz!

A więc do dzieła. Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 4 łyżki olej
  2. 1/3 szklanki kasza pęczak
  3. 1 szt. cukinia drobno pokrojona
  4. 4 łyżki szczypiorek posiekany
  5. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  6. 1 łyżeczka oregano
  7. 200 g pierś z idyka pokrojona w kostkę
  8. 4 łyżki sos sojowy
  9. 60 ml białe wino
  10. 1 1/2 szklanki bulion
  11. pieprz
  12. 200 g fasolka szparagowa pokrojona na kawałki
Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć na nią kaszę i chwilę podsmażaj. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i podsmażaj przez ok. 5 min raz na jakiś czas mieszając. W między czasie dodaj oregano. Przesuń kaszę na bok patelni.
2. Na wolnym miejscu patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, a następnie wrzuć pokrojonego indyka. Polej sosem sojowym i podsmażaj przez ok. 7 minut, raz na jakiś czas mieszając. W między czasie składniki z drugiego boku patelni przemieszaj. Wymieszaj wszystkie składniki na patelni.
3. Dodaj białe wino i gotuj przez ok. 3 minuty, aż odparuje. Następnie wlej na patelnię gorący bulion. Dopraw według uznania pieprzem i poczekaj, aż mieszanka się zagotuje. Kiedy się zagotuje, przykryj przykrywką i gotuj przez 20 minut.
4. Po 20 minutach zdejmij pokrywkę i dodaj fasolkę szparagową oraz cukinię. Wymieszaj i gotuj pod przykryciem przez ok. 7 minut, raz na jakiś czas mieszając. Po 7 minutach zdejmij patelnię z ognia.
5. Zawartość patelni rozłóż na talerze i posyp z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.
6. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯