Pyszne kaszotto z indykiem, cukinią i fasolką szparagową

W tym artykule chciałabym zaprezentować ci świetny przepis na kaszotto z indykiem, cukinią i fasolką szparagową.

Obrazek
Pyszności

To danie jest po prostu przepyszne, a do tego bardzo aromatyczne. Koniecznie go wypróbuj, a jestem prawie pewna, że nie pożałujesz!

A więc do dzieła. Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 4 łyżki olej
  2. 1/3 szklanki kasza pęczak
  3. 1 szt. cukinia drobno pokrojona
  4. 4 łyżki szczypiorek posiekany
  5. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  6. 1 łyżeczka oregano
  7. 200 g pierś z idyka pokrojona w kostkę
  8. 4 łyżki sos sojowy
  9. 60 ml białe wino
  10. 1 1/2 szklanki bulion
  11. pieprz
  12. 200 g fasolka szparagowa pokrojona na kawałki
Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć na nią kaszę i chwilę podsmażaj. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i podsmażaj przez ok. 5 min raz na jakiś czas mieszając. W między czasie dodaj oregano. Przesuń kaszę na bok patelni.
2. Na wolnym miejscu patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, a następnie wrzuć pokrojonego indyka. Polej sosem sojowym i podsmażaj przez ok. 7 minut, raz na jakiś czas mieszając. W między czasie składniki z drugiego boku patelni przemieszaj. Wymieszaj wszystkie składniki na patelni.
3. Dodaj białe wino i gotuj przez ok. 3 minuty, aż odparuje. Następnie wlej na patelnię gorący bulion. Dopraw według uznania pieprzem i poczekaj, aż mieszanka się zagotuje. Kiedy się zagotuje, przykryj przykrywką i gotuj przez 20 minut.
4. Po 20 minutach zdejmij pokrywkę i dodaj fasolkę szparagową oraz cukinię. Wymieszaj i gotuj pod przykryciem przez ok. 7 minut, raz na jakiś czas mieszając. Po 7 minutach zdejmij patelnię z ognia.
5. Zawartość patelni rozłóż na talerze i posyp z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.
6. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟