Pyszne kaszotto z indykiem, cukinią i fasolką szparagową

W tym artykule chciałabym zaprezentować ci świetny przepis na kaszotto z indykiem, cukinią i fasolką szparagową.

Obrazek
Pyszności

To danie jest po prostu przepyszne, a do tego bardzo aromatyczne. Koniecznie go wypróbuj, a jestem prawie pewna, że nie pożałujesz!

A więc do dzieła. Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 4 łyżki olej
  2. 1/3 szklanki kasza pęczak
  3. 1 szt. cukinia drobno pokrojona
  4. 4 łyżki szczypiorek posiekany
  5. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  6. 1 łyżeczka oregano
  7. 200 g pierś z idyka pokrojona w kostkę
  8. 4 łyżki sos sojowy
  9. 60 ml białe wino
  10. 1 1/2 szklanki bulion
  11. pieprz
  12. 200 g fasolka szparagowa pokrojona na kawałki
Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć na nią kaszę i chwilę podsmażaj. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i podsmażaj przez ok. 5 min raz na jakiś czas mieszając. W między czasie dodaj oregano. Przesuń kaszę na bok patelni.
2. Na wolnym miejscu patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, a następnie wrzuć pokrojonego indyka. Polej sosem sojowym i podsmażaj przez ok. 7 minut, raz na jakiś czas mieszając. W między czasie składniki z drugiego boku patelni przemieszaj. Wymieszaj wszystkie składniki na patelni.
3. Dodaj białe wino i gotuj przez ok. 3 minuty, aż odparuje. Następnie wlej na patelnię gorący bulion. Dopraw według uznania pieprzem i poczekaj, aż mieszanka się zagotuje. Kiedy się zagotuje, przykryj przykrywką i gotuj przez 20 minut.
4. Po 20 minutach zdejmij pokrywkę i dodaj fasolkę szparagową oraz cukinię. Wymieszaj i gotuj pod przykryciem przez ok. 7 minut, raz na jakiś czas mieszając. Po 7 minutach zdejmij patelnię z ognia.
5. Zawartość patelni rozłóż na talerze i posyp z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.
6. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej