Katarzyna Bosacka zdradza jak zjeść nad morzem i nie zbankrutować. Bardzo cenne porady

Zbliża się czas wakacji, czas urlopów, wyjazdów. W kurortach czekają nas zaskoczenia, czyli ceny. Jak sobie z nimi poradzić - radzi Katarzyna Bosacka. Jak zaoszczędzić na posiłkach podczas urlopu, żeby nie zbankrutować, a jednocześnie chodzić najedzonym?

Obrazek
Paulina

Własny sprzęt do gotowania

Czy mamy możliwość zjeść tanio i dobrze na wakacjach? Katarzyna Bosacka na swoim profilu na YouTube opowiedziała o doświadczeniach z przeszłości, jak radziła sobie  będąc w młodym wieku z dziećmi i kredytem.  Prezenterka poleca, by zabrać ze sobą sprzęt turystyczny do gotowania. Wspomniała o przygotowywaniu tostów w małym tosterze. Dzięki niemu będziemy mogli przygotować dla dzieci, ciepłe kanapki z dodatkiem warzyw- wspomina Katarzyna Bosacka.

Obrazek

Katarzyna Bosacka radzi - wynajmij pokój z aneksem

Mając takie pomieszczenie będzie nam o wiele łatwiej przygotować śniadanie czy kolacje. Jeśli pokój będzie wyposażony w lodówkę, co jest już bardzo częste możemy zrobić zakupy przed wyjazdem i kupić wszystkie niezbędne składniki na kanapki dla całej rodziny. Jedna z obserwatorek Katarzyny Bosackiej odniosła się do wypowiedzi dziennikarki i podpowiada:

Wróciłam wczoraj znad morza. Jaki jest mój sposób? Wybieram niepopularne miejscowości (tzw. dziury) na początku odwiedzam dyskont. Robię zakupy na tydzień, ale chlebuś lubię kupować regionalny. Uwielbiam rybki wędzone kupowane od rybaka, który sam wędzi na swoim podwórku. I da się przeżyć w kurorcie

Są też sceptycy tej teorii i uważają:

Jak bym miała wyjechać na wakacje i gotować to bym wolała zostać w domu.
Obrazek

Katarzyna Bosacka radzi - zdaj się na hotelowe posiłki

Dziennikarka sugeruje, że dobrym wyborem będzie wykupienie posiłku w hotelu. Niektórzy wolą nie korzystać z tej oferty w obawie, że może za dużo kosztować. Jednak patrząc na całą rodzinę, to takie jedzenie może wyjść wiele taniej niż codzienne stołowanie się w restauracjach. W dodatku obiadem serwowanym na stołówce w ośrodku wypoczynkowym można naprawdę się najeść, ponieważ najczęściej na obiad podawana jest zupa, drugie danie, a czasami także kompot.

Ostatnią z rad, którą przedstawiła Katarzyna Bosacka, było zabieranie ze sobą drugiego śniadania na wycieczki. Dobrze się to sprawdzi w przypadku podróżowania z dziećmi, które często nas zaskakują w niespodziewanych momentach. Będziemy wtedy zabezpieczeni i nie narazimy się na kupowanie przypadkowych rzeczy w sklepie.

Jeśli masz ochotę na rybkę, zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem na pieczonego łososia:

Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska