Kawa z masłem orzechowym. Zdrowa i smaczna wersja twojego napoju
Kawa o poranku zawsze smakuje najlepiej. Jeśli masz swoją ulubioną wersję tego ciepłego napoju, to wiedz, że jego smak może wzbogacić pewnym niezwykłym dodatkiem. Mało tego, taka mieszanka pozytywnie wpłynie na twoje zdrowia. Sprawdź, dlaczego kawa z masłem orzechowym będzie dla ciebie tym najlepszym wyborem.
14.02.2023 | aktual.: 16.10.2023 12:38
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Smakuje wspaniale i błyskawicznie stawia na nogi - taka jest kawa z masłem orzechowym
Na samym wstępie, warto podkreślić, że wariacji na temat kawy jest całe mnóstwo. Niezależnie od tego, czy lubisz kawę czarną, czy białą, to jej smak możesz podkreślić kilkoma ciekawymi składnikami. Zazwyczaj są to popularne przyprawy, ale nie tylko. Kawa z masłem orzechowym jest przykładem świetnej mieszanki, która nie tylko wspaniale smakuje, ale też daje uczucie sytości i pozytywnie wpływa na twoje zdrowie. Masło orzechowe jest produktem bardzo łatwo dostępnym. Dlaczego ten dodatek w połączeniu z kawą działa cuda?
Odpowiedź jest bardzo prosta. Pomimo tego, że ten produkt ma dużo kalorii, to zawiera również nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które korzystnie wpływają na pracę układu krążenia. Decydując się na zakup masła orzechowego, dobrze będzie wybrać tę najzdrowszą wersję tego produktu? Najodpowiedniejsza będzie ta pozbawiona soli, oleju i tłuszczu palmowego.
Jak przygotować kawę z masłem orzechowym?
Decydując się na przygotowanie takiej wersji napoju, to wiedz, że czynność jest naprawdę prosta. Wystarczy łyżka masła orzechowego i kilka innych dodatków, by stworzyć prawdziwe cudo. Zobaczysz, będziesz zachwycony i będziesz przygotowywać taki napój każdego poranka.
Składniki:
- kubek ulubionej kawy
- łyżka masła orzechowego
- cukier brązowy
- odrobina cynamonu
- kilka kropel esencji waniliowej.
Sposób przygotowania:
Kawa z masłem orzechowym to prawdziwe cudo, idealne nie tylko na poranek. Rozpocznij od podgrzania mleka z dodatkami, czyli cynamonem, masłem orzechowym i esencją waniliową. Następnie, wszystko zmiksuj i tego typu miksturę wlej do kubka z kawą, zamiast mleka. Na sam koniec, dobrze jest dodać odrobinę brązowego cukru. Taki dodatek, najlepiej sprawdzi się w przypadku kawyz ekspresu lub przelewowej, czyli takiej, która będzie pozbawiona fusów.
A do kawy przygotuj szybkie ciasto bez mąki i cukru. Przepis znajdziesz na naszym kanale YouTube: